Anholdelser på stribe i skudsager


Anholdelser på stribe i skudsager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fund af våben kan give vigtig nøgle til opklaringen af den seneste tids mange skudepisoder i København

Med anholdelsen af syv unge med indvandrerbaggrund håber politiet, at der kan komme hul på opklaringen af de mange skudsager på Nørrebro. De våben, der blev fundet under anholdelserne, skal nu undersøges teknisk og sammenlignes med de forskellige afskudte projektiler.

- Det er et skridt på vejen. De våben skal sammenlignes med, hvad vi ellers har af spor, og så håber jeg, at der kommer et hit i den sammenhæng, siger vicepolitiinspektør Ove Dahl.

Set i lyset af hvor mange skudsager, der nu har været, er det ikke mange anholdelser, som politiet har haft held til at foretage. Men det er endnu for tidligt at sige, om nogle af de syv kan kædes sammen med det igangværende opgør, siger Ove Dahl.

Smed våben fra sig

I en baggård til Blågårds Plads på Nørrebro blev tre personer anholdt kort efter midnat natten til i går. De forsøgte at stikke af, og smed ifølge politiet flere våben fra sig undervejs. I alt fandt betjentene en ni mm pistol og en maskinpistol af samme kaliber samt tre ulovlige knive. To af de tre blev i går fængslet i den københavnske dommervagt, mens den tredje blev løsladt. En af de fængslede er en 19-årig svensk statsborger.

Tre andre blev senere fængslet i et grundlovsforhør ved Retten på Frederiksberg. De blev på stort set samme tid af natten standset i en bil på Frederiksborgvej i nordvestkvarteret. Politiet fandt en ni mm pistol i vognen og to af de anholdte havde bemærkelsesværdigt nok stiksikre veste på, da politiet traf dem.

Alle retsmøderne foregik for lukkede døre af hensyn til efterforskningen. Men en af de anholdtes forsvarer, Laue Traberg Smidt, opfordrede forgæves dommeren til at åbne dørene for offentligheden i et forsøg på at "fjerne nogle af myterne om, hvad det er, der foregår".

Den sidste af de anholdte blev taget klokken fem i går morges, da politiet slog til mod en lejlighed i nordvestkvarteret. På stedet blev der fundet en mængde hash samt en maskinpistol. Også han blev fængslet.

Flere af de anholdte er særdeles velkendte af politiet.

Anholdelserne kom i kølvandet på en af de mest hidsige dage under hele den igangværende konflikt.

Skud fra en scooter

Mandag ved 17.30-tiden blev en 46-årig mand ramt af et projektil i halsen, da to ukendte gerningsmænd fra en scooter affyrede tre skud gennem ruden til Hells Angels-butikken Route 81 på Nørrebrogade.

Manden er uden for livsfare, men politiet var i går ikke kommet meget længere i opklaringen af sagen. Ifølge Ove Dahl skød mændene tilsyneladende med en revolver. Politiet mener, at man har fundet den røde scooter, som de flygtede på, men der er ikke kommet nogle afgørende vidneforklaringer.

Ingen ramt på bænk

Omkring midnat affyrede flere unge tilsyneladende ved hjælp af automatvåben omkring 20 skud mod en bænk i Jægersborggade, hvor der sad mindst to personer. Gaden er kendt for at være et af de steder, hvor hashhandlere med sympati for Hells Angels holder til. Ingen af dem blev dog ramt. Vidner har set fire mænd køre på damecykler ad Hellebækgade.

Og stort set samtidig knaldede skuddene også på Ruten i Tingbjerg. To mænd i 40'erne var kommet kørende ad motorvejen, da de valgte at holde ind på en p-plads, fordi der var problemer med bilen. Men pludseligt rev en ung mand med udenlandsk baggrund døren op og råbte "hvad fanden laver I her?"

Det fik forståeligt nok føreren af bilen til at sætte den i gear og skynde sig væk, og sekundet efter lød der 6-10 skud, der ramte både ruder og karosseri.

De to mænd slap dog væk uden at blive ramt.

- Det er ualmindeligt problematisk og bekymrende. De to mænd var tilsyneladende ikke relateret til noget som helst, siger Ove Dahl.

Han ser skudepisoden som et kontant udtryk for, hvor anspændt miljøet er omkring Tingbjerg i øjeblikket. Hele konflikten omkring Hells Angels eksploderede netop, da en 19-årig mand blev skudt ned foran et pizzeria i Tingbjerg. (ritzau)

Anholdelser på stribe i skudsager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce