Prins Joachim græd, da han fik sin Marie i Møgeltønder Kirke - og hele Danmark fik en ny prinsesse. Imens tog prins Felix sig en lille lur

Vielsen

Selve vielsen under brylluppet mellem Marie Cavalier og prins Joachim.
Ja! Hverken prins Joachim eller Marie Cavallier tøvede det mindste, da de i går sagde ja til hinanden i kirken i Møgeltønder.

For især prins Joachim var det tydeligvis en følelsesladet og bevægende dag, og prinsen måtte da også ty til lommetørklædet, da dørene til kirken kl. 17.02 gik op, og hans kommende kone trådte ind og gik mod alteret, hvor han ventede hånd i hånd med sine to sønner, prins Nikolai og prins Felix.

Prins Joachim græd da han fik sin Marie

Hverken prins Joachim eller Marie Cavallier tøvede det mindste, da de sagde ja til hinanden i kirken i Møgeltønder. For især prins Joachim var det tydeligvis en følelsesladet og bevægende dag. Biskop Erik Norman Svendsen var meget direkte i sin tale til parret og talte både om grå dage, det hårde liv som kongelig og prins Joachims tidligere ægteskab og skilsmisse.

Biskop Erik Norman Svendsen forrettede vielsen og betegnede Nikolai og Felix som "flottere forlovere findes ikke".

Den ene af forloverne - lille prins Felix - var dog blevet noget træt af at vente og lytte i den varme kirke, så han måtte lige tage en lille lur.

Sønderjysk tradition

Selv om det var et kongeligt bryllup med alt, hvad det indebærer af traditioner, satte Sønderjylland også sit præg. Blandt andet fulgte parret den sønderjyske tradition med at sidde i et rosenhjerte lagt på gulvet i kirken.

Parret har i flere interviews op til brylluppet fortalt, at de har valgt Møgeltønder Kirke og Schackenborg som ramme for deres bryllup, fordi det netop er i den lille landsby, de føler, at de hører til.

Og de følelser er tydeligvis gengældte hos egnens befolkning.

Overalt i byen var flagene gået til tops, stakittet malet og fortovet fejet og tusindvis af sønderjyder havde taget turen til Møgeltønder for at se parret.

Bryllup på storskærme

De kunne foruden at få et glimt af parret, da de kørte gennem Møgeltønders brostensbelagte slotsgade mod Schackenborg i en Bugatti type 41, også følge begivenhederne på storskærme i byen.

Selve bryllupsfesten om aftenen på slottet var en privat begivenhed. Blandt de 287 gæster var parrets familie og store vennekreds.

Prins Joachim og prinsesse Marie har ved flere lejligheder fortalt, at de gerne vil have børn sammen, og en ny storkerede er for nylig sat op på toppen af den yderste skorsten på nordfløjen af slottet. Så nu er borgerne i Møgeltønder og omegn allerede i gang med at se frem til den næste store kongelige fest.

Biskoppens tale

Det var en direkte tale, biskop Erik Norman Svendsen holdt for brudeparret i Møgeltønder Kirke. Både Joachims skilsmisse og Marie Cavalliers opvækst som skilsmissebarn blev nævnt, ligesom biskoppen forberedte parret på, at der vil komme grå og triste dage. At de ikke kun vil møde sympati, men også smålighed og misundelse. /ritzau/ Poolmateriale fra TV2

Brudeparret forlader kirken

Det var et smilende royalt brudepar, der forlod kirken efter vielsen, nu som prinsesse Marie og prins Joachim. Poolmateriale fra TV2.
  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Ja eller oui - så kort, så godt

Ja eller oui - så kort, så godt

Kongelige og kendte til bryllupfest

Kongelige og kendte til bryllupfest

Til globryllup med det hele

Til globryllup med det hele