Over 1000 har søgt ind på en videregående uddannelse på Fyn i anden ansøgningsrunde. Flere uddannelsesinstitutioner har fået flere ansøgninger end sidste år, og rektorer peger på, at den ekstra ansøgningsrunde er vigtig.

Deadline for anden ansøgningsrunde til de videregående uddannelser på Fyn er oprindet, og for hundredvis af kommende studerende kommer den til at bære frugt.

Alene hos Erhvervsakademi Lillebælt kan man torsdag glæde 135 unge mennesker med nyheden om, at de har en studieplads per første september.

Det fortæller kommunikations- og erhvervskontaktchef Alice Petersen, som bifalder betydningen af efteroptaget.

- Jeg tror, at de fleste af dem, der vil være ingeniører, har søgt i første omgang. Til gengæld har vi fået rigtig mange ansøgere på datalogiuddannelsen.

Bjarne Graabech Sørensen, prorektor ved Syddansk Universitet.

- Det er en god mulighed for de unge, der er kommet sent i gang med studievalg eller fik afslag i første runde, til at orientere sig og se på, hvad de så vil i gang med, siger hun.

I anden runde har akademiet modtaget 149 ansøgninger mod sidste års noget færre, 33.

Den store stigning i antallet af ansøgere skyldes blandt andet, at man i foråret beskar optaget af internationale studerende, hvilket har afstedkommet flere ledige stole efter første runde.

Ifølge Alice Petersen er det særligt akademiets IT-uddannelser, der er faldet i god jord blandt de mange ansøgere i anden runde.

- Det, mener jeg, er et udtryk for, at flere unge lader sig guide af, hvor der mulighed for at få job senere, siger Alice Petersen og tilføjer, at i alt 40 kommende multimediedesigner- og datamatikerstuderende således får at vide torsdag, at de er kommet ind på Erhvervsakademi Lillebælt.

Flere ansøgere i år

Også hos University College Lillebælt forventer man at se en pæn portion flere studerende til studiestart end først anslået.

Det fortæller rektor Erik Knudsen, som oplyser, at der i år er tikket flere ansøgninger ind i anden omgang sammenlignet med sidste år.

- Vi har blandt andet fået 88 ansøgninger til vores læreruddannelse i Odense og 39 ansøgninger til den netbaserede administrationsbachelor - en fordobling i forhold til sidste år, forklarer rektoren, som mener, at anden ansøgningsrunde er vigtig at have med.

- Den er både god, når det kommer til at få fyldt op, og samtidig kan studerende, som gerne vil i gang, og som opfylder kravene, begynde med det samme.

Ifølge Erik Knudsen er der ikke tale om, at de studerende, der optages gennem efteroptaget, er mindre motiverede eller dygtige end dem, som kommer ind i første huk. Tværtimod.

- Vi har de seneste år set en tendens til, at vi får relativt mange ansøgere i anden omgang, som modsat tidligere virker mere motiverede og gerne vil i gang.

IT-uddannelser trækker

På Syddansk Universitet var det særligt stolene til de tekniske uddannelser, der stod tomme i kølvandet på første ansøgningsrunde.

Og ifølge prorektor Bjarne Graabech Sørensen vil en stor del af disse fortsat stå ubesatte, når de sidst optagne studerende får besked inden længe.

Også her er det blandt andet IT-uddannelserne, der har trukket ansøgere i anden omgang.

- Jeg tror, at de fleste af dem, der vil være ingeniører, har søgt i første omgang. Til gengæld har vi fået rigtig mange ansøgere på datalogiuddannelsen, siger Bjarne Graabech Sørensen.

I alt har SDU modtaget 914 ansøgninger i runde to, hvoraf godt 500 indtil videre kan forvente gode nyheder.

Ifølge rektoren er det essentielt, at der skal eksistere en åbning for dem, som ikke er kommet ind på en uddannelse i første runde.

- I år har vi optaget færre studerende, og der er jo mange, som ikke kommer ind i første omgang. Enten fordi de har søgt for snævert eller har søgt ind på en uddannelse, de ikke har mulighed for at komme ind på. Så skal der selvfølgelig være en åbning for, at de kan søge igen, hvis de bestemmer sig for at prøve noget andet, siger han.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Kommende studerende fandt bolig på en uge: - Det var lettere end forventet

Kommende studerende fandt bolig på en uge: - Det var lettere end forventet

Få uger til studiestart: 900 kommende studerende venter i akut boligkø

Få uger til studiestart: 900 kommende studerende venter i akut boligkø