Analyse: Endnu en dag på kontoret


Analyse: Endnu en dag på kontoret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er ikke første gang, at økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen er blevet fanget i ministerbilen.

For nogle år siden var det for at køre for stærk og nu er det for at køre for meget. Ikke at han ikke må bruge ministerbilen, for det må han, og det gør han til de 1300 arrangementer, som han siger, at han har været til.

Nej problemet er, at han også er faldet for fristelsen til at snuppe den store Audi med chauffør til fest, og når han skal på ferie. Det kan alle vel egentlig forstå, for hvem ville ikke gerne slippe for selv at køre hjem klokken to om natten efter en fest eller for at betale parkeringen i Kastrup Lufthavn.

Problemet for Bendt Bendtsen er, at det må han ikke. Det siger eksperterne, og selv om han selv siger det modsatte, så afviser hans eget ministerium ikke, at der har været smuttere, når de siger, at turene "i al væsentlighed ligger inden for de gældende retningslinjer".

At Bendt Bendtsen så forsvarer sig med, at bilen er et kontor, og han derfor er på arbejde, når han kører, er ren ønsketænkning, for hvis det var sådan, var der jo ikke brug for regler.

Det er der måske heller ikke, men når de er der, så kommer en minister i avisen, når han bryder dem. Sådan er det, og det er som sagt ikke første gang, Bendt Bendtsen har været der for en - i de flestes øjne ganske menneskelig og lille overtrædelse. Fordi sagen ikke er større, er det også svært at se, at det får nogle konsekvenser, men det betyder ikke, at det ikke er et problem.

Efter 2300 dage som minister og lige så lang tid med VK-regeringen er den største trussel nedslidningen. At vicestatsministeren tager sin ministerbil til golf bliver endnu en lille streg til tegningen af en regering, som har vænnet sig så meget til magten, at den betragter den som sin egen, for ville Bendt Bendtsen også i 2001 have betragtet det som en dag på "konteret" at lade sin chauffør stå og vente på, at han skal hjem midt om natten efter en bryllupsfest.

Analyse: Endnu en dag på kontoret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce