FILIAL: Selv om Fyns Amt har droppet udflytning, fortsætter arbejdet
Alle er enige. Odense Kommune skal spørges.

I Fyns Amts økonomiudvalg er der bred politisk opbakning til en forespørgsel til Odense Kommune om at overtage amtets lejemål i Egeparken i Vollsmose.

- Vi ser ikke andre muligheder lige nu. Og nu må vi så afvente svaret fra Odense Kommune, som vi ikke forventer før tidligst om et par måneder, siger fungerende amtsborgmester Kristian Grønbæk Andersen (R).

Siden midt i juni, hvor strukturreformen blev vedtaget af VK-regeringen og Dansk Folkeparti, har Fyns Amt med sikkerhed vidst, at det med amternes exit ikke fik brug for Vollsmose-filialen.

Men da ejeren, Boligforeningen Højstrup, i de godt to sommermåneder, der er forløbet siden beslutningen, ikke har hørt fra Fyns Amt, er arbejdet på at indrette lejlighederne til kontorer fortsat uanfægtet.

- Da vi ikke formelt har hørt fra amtet, så kører vi videre efter planen. Vi har en lejekontrakt og en entreprisekontrakt, og da det ikke er mig, der vil lave noget om, så regner jeg da med, at amtet henvender sig, hvis der er noget, man vil have ændret, siger direktør for Højstrup, Henning Kirk Christensen.

Ifølge Kristian Grønbæk Andersen er det kun "råhuset", der skal gøres færdigt.

- Den detaljerede indretning laves ikke. Den skal en ny lejer have indflydelse på, siger Grønbæk.

Hvis Fyns Amt ikke finder en ny lejer, er der to muligheder. Enten glider lokalerne i Egeparken ind i den nye syddanske region, som Fyn bliver en del af, eller også overgår lejemålet til staten.

Der vil blive nedsat fordelingsudvalg, som skal finde ud af, hvordan amternes aktiver og passiver skal fordeles.
  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Haves: 7000 kvadratmeter Ønskes: Lejere

Haves: 7000 kvadratmeter Ønskes: Lejere

Ingen løfter om hjælp fra K-ordfører

Byggeriet fortsætter planmæssigt