Amnesty advarer mod hårdere terrorlov


Amnesty advarer mod hårdere terrorlov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Amnesty advarer mod stramninger af terrorlovene efter attentatforsøget mod tegneren Kurt Westergaard. Det er et angreb på retsstaten, siger generalsekretær.

Den danske retsstat er i fare, når politikerne gang på gang vil stramme terrorlovgivningen.

Sådan lyder det fra Amnesty International, fordi regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne diskuterer en strammere terrorlovgivningen efter attentatforsøget mod Muhammed-tegneren Kurt Westergaard.

Generalsekretær i organisationen Lars Normann Jørgensen advarer imod forslaget om at udvise mennesker alene på en mistanke og uden en domstolsprøvelse.

- Det er et vildskud. Enhver mistanke skal naturligvis afprøves ved en domstol, og tvivlen skal som altid komme den mistænkte til gode, siger han.

Amnesty fordømmer overfaldet på bladtegneren, men kalder forslagene om blandt andet at udvise udenlandske statsborgere alene på mistanken om, at den pågældende måske kan finde på at begå en terrorhandling for "panikstramninger".

- Det er ubegribeligt, at politikerne igen og igen forsøger at lede samfundet i en retning, hvor vi opgiver den uafhængige domstolskontrol og indfører nye love, der underminerer retssikkerheden og borgernes beskyttelse mod statens overgreb, siger Lars Normann Jørgensen.

Amnesty opfordrer politikerne til at slå koldt vand i blodet og lade PET løse den aktuelle trussel mod Kurt Westergaard ved hjælp af eksempelvis øget politiovervågning, livvagter og andre initiativer, som skønnes nødvendige.

Amnesty advarer mod hårdere terrorlov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce