Amnesty: Torturofre lades i stikken i asylcentre


Amnesty: Torturofre lades i stikken i asylcentre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Næsten hver anden nyankomne asylansøger har været udsat for tortur, viser ny lægeundersøgelse

Menneskerettighedsorganisationen Amnesty International opfordrer integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) til at sikre professionel psykiatrisk hjælp til torturramte asylansøgere i de danske asylcentre.

Det sker på baggrund af en ny lægeundersøgelse fra Amnesty, som viser, at tæt på halvdelen af alle nytilkomne asylansøgere i Danmark har været udsat for tortur, inden de kom til landet.

- Vores undersøgelse dokumenterer, at en meget stor andel af asylansøgere, der kommer til Danmark, er svært traumatiserede, og næsten halvdelen har været udsat for tortur, siger psykiater Morten Ekstrøm, som er medlem af Amnestys Lægegruppe.

En sårbar gruppe

Han mener, at myndighederne bør tage ansvar for at undersøge asylansøgernes torturbaggrund og tilbyde dem relevant behandling.

- Som det fungerer i dag, er der ikke tilstrækkelig fokus på, hvor medtaget og hvor sårbar denne gruppe af asylansøgere er, siger Morten Ekstrøm.

Generalsekretær i Amnestys danske afdeling, Lars Normann Jørgensen, advarer om, at de torturramte asylansøgere risikerer at blive invalideret for livet, hvis der ikke bliver taget bedre hånd om deres problemer i asylcentrene.

- Mennesker, som har været udsat for voldsomme traumer i deres hjemlande på grund af tortur, krig, fængsling og forfølgelse, skal ikke parkeres i årevis i det danske asylsystem.

- De skal behandles for de skader, de er blevet påført, og så vidt muligt hjælpes til en normal tilværelse, indtil de enten får ophold i Danmark, eller kan hjemsendes i sikkerhed og værdighed, siger Lars Normann Andersen.

Amnesty har nu sendt rapporten til integrationsministeren og bedt hende om at sikre at torturofrene får den nødvendige behandling.

45 procent torturofre

I alt har Amnestys Lægegruppe i samarbejde med Dansk Røde Kors undersøgt 142 asylansøgere, som kom til Danmark i de sidste fire måneder af 2007. 45 procent af dem havde været udsat for tortur. (ritzau)

Amnesty: Torturofre lades i stikken i asylcentre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce