Amerikanske studier i Odense


Amerikanske studier i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BIG: SDU regner med mange studerende til attraktiv uddannelse

Var det noget at følge i fodsporene på medie-eksperterne fra Syddansk Universitet?

Fra september tilbyder SDU for første gang de studerende en selvstændig uddannelse i amerikanske forhold.

Her bliver det muligt at specialisere sig i Guds eget land og efterfølgende være i stand til at levere analyser, som ganske givet vil blive efterspurgt i en verden, hvor USA spiller en større og større rolle.

- USA er på mange områder verdens vigtigste land, og der er mange, som har vist interesse i studiet. Og senest i forbindelse med Irak-krigen har vi set, hvor vigtigt og nødvendigt det er at have folk med indsigt i amerikanske forhold, både økonomisk, kulturelt, socialt og samfundsmæssigt. Vi har haft Center for Amerikanske Studier i 10 år, og da det er det største center på noget dansk universitet, er det også helt naturligt, at vi nu tager skridtet videre og tilbyder to årig kandidat-uddannelse, hvor al undervisning kommer til at foregå på engelsk, siger rektor Jens Oddershede, som netop har fået tilladelsen igennem fra ministeriet.

Hidtil har de studerende haft mulighed for at vælge amerikanske studier som et del-element i en anden uddannelse. Nu kan man altså helt koncentrere sig om USA, hvis man vel at mærke har en bachelor-grad inden.

Syddansk Universitetet har i høj grad haft held med en anden satsning på et af verdens fix-punkter med Center for Mellemøststudier.

Amerikanske studier i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce