Ambulancesag: Advokatudgifter for fem millioner kroner

Foto: Roland Petersen

Ambulancesag: Advokatudgifter for fem millioner kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I de første 11 måneder af 2015 har Bios' problemer med at leve op til sin kontrakt og Falcks klage over ambulanceudbuddet kostet Region Syddanmark 5,2 millioner kroner til rådgivning hos Kammeradvokaten. Og regnigen bliver større endnu.

Nok fik Region Syddanmark bragt udgifterne til ambulancekørsel ned, da Bios og Responce vandt udbuddet over Falck i 2014, men udgifterne til juridisk bistand har til gengæld været ret høje i året, der er gået.

Ambulancesagen har i 2015 - eksklusiv december, som endnu ikke er opgjort - kostet regionen 5.176.967 kroner. Den endelig regning ventes at blive endnu større.

Rådgivningen har dels været nødvendig i forbindelse med Bios' problemer med at leve op til kontrakten med regionen ved at stille nok beredskaber til rådighed. Men også Falcks klage over udbuddet har kostet på rådgivningskontoen. Ifølge avisens oplysninger er udgifterne delt nogenlunde lige mellem de to sager.

Hvad regionen har talt med Kammeradvokatens kontor om vides ikke, da vi har fået afslag på aktindsigt i korrespondance mellem de to parter. Meget tyder på, at regionen holder muligheden for en retssag mod Bios åben, da afslaget blandt andet er givet med formuleringen, at "retten til aktindsigt ikke omfatter brevveksling med sagkyndige til brug i retssager eller ved overvejelse af, om retssag bør føres."

- Mange penge

Formand for Præhospitaludvalget Thyge Nielsen (V) havde forudset, at ambulanceudbud ville koste penge til advokater, men ikke så mange penge.

– Vi vidste, at vi ville komme til at bruge penge på det, men det er overraskende, at det er blevet så mange. Det er udgifter, vi helst havde været foruden. Men når vi laver udbud i regionen, som er så store, kan vores egne jurister ikke klare det selv. Så ringer vi til Kammeradvokaten, siger udvalgsformanden.

Han påpeger, at besparelserne ved udbuddet af ambulancedriften det første år er 10 gange større end de samlede advokatudgifter.

– Jeg synes, det er en forsvarlig udgift i forhold til gevinsten, siger Thyge Nielsen.

Ambulancesag: Advokatudgifter for fem millioner kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce