Ambulancer: Responce øger modvilligt hjælp til Bios

Responce-direktør Michael Sørensen leverer fremover fire effektive døgnberedskaber til Bios' ambulanceberedskab.

Ambulancer: Responce øger modvilligt hjælp til Bios

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Region Syddanmarks ambulancetjeneste i Trekantområdet, Responce, stiller fremover modvilligt med i alt fire effektive døgnberedskaber, der skal køre i resten af regionen for Bios. Samtidig slår Responces tillidsfolk alarm i et åbent brev til regionens politikere. Det er situationen forud for et lukket regionsrådsmøde tirsdag aften.

Lige nu hænger ambulanceberedskabet i Bios' del af det syddanske område sammen ved hjælp af tilkøbte ekstraberedskaber fra Falck-ejede Responce, der kører i Trekantområdet.

Dem bliver der fremover flere af, fordi Responce modvilligt har indvilliget i at øge antallet af beredskaber fra tre til fire effektive døgnberedskaber, der altså kan rykke ud døgnet rundt fra og med tirsdag.

Michael Sørensen, administrerende direktør i Responce, fortæller, at man har været uenige med regionen om, hvor mange ekstra beredskaber Responce ifølge udbuddet er forpligtet til at stille med.

- Men for ikke at forværre den aktuelle situation yderligere har vi valgt at følge regionens tolkning. Situationen er presset, og borgerne skal betjenes, siger han.

Aftalen kræver ifølge direktøren 10 mand ekstra i døgnet, som findes ved at slå stillinger op samt overarbejde fra de eksisterende medarbejdere.

- Skyldes uenigheden med regionen også, at Responce er ejet af Falck, og at I ved at trække jeres beredskaber væk vil kunne presse Bios yderligere?

- Den eneste grund til, at vi har råbt vagt i gevær, er, at samtlige af vores beredskaber har været maksimalt pressede. Uenigheden med regionen har intet med Falck at gøre. Men vi har stået i en driftsmæssig uholdbar situation, som vi har forsøgt at løse. Vi har slet ikke kommunikeret med Falck i dette spørgsmål, siger Michael Sørensen til Fyens.dk.

- Løser ikke problemet

Den nye aftale mellem Responce og Region Syddanmark løber foreløbig måneden ud og kommer samtidig med et åbent brev fra tillidsrepræsentanterne i Responce til politikerne i Region Syddanmark, hvor man udtrykker bekymring for ambulancesituationen i Region Syddanmark og det pres, som Responce-redderne arbejder under.

Tillidspræsentant for Responce i Vejle Stefan Fyhn Gregersen siger til Jydske Vestkysten:

- Regionen har fortsat valgt at tilkøbe ambulancer hos Responce, selvom vi har fortalt om det store arbejdspres, det lægger på os. Man har ikke lyttet til os, og vi mener fortsat ikke, at man løser problemet på lang sigt ved at lade folk arbejde ekstra.

Lukket møde

Tirsdag aften skal regionsrådspolitikerne i Region Syddanmark forholde sig til situationen på et lukket orienteringsmøde. Forud for mødet har formandskabet i regionen bedt Bios stramme op på vagtplanlægningen samt svare på beskyldninger om brud på arbejdsmiljølovgivningen som følge af artikler i Fyens Stiftstidende lørdag.

Det har ikke været muligt at træffe Bios-direktør Morten Hansen for en kommentar til, hvad det ekstra Responce-beredskab betyder for Bios' drift.

Ambulancer: Responce øger modvilligt hjælp til Bios

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce