Ambulancedebat: SF kræver handling her og nu

Bølgerne gik højt under debatten, hvor Ida Damborg (SF) savnede svar fra sine kollegaer Karsten Uno Petersen (S) og Thyge Nielsen (V). Foto: Chresten Bergh

Ambulancedebat: SF kræver handling her og nu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SF kræver konkrete mål for den fremtidige ambulancedækning og vil ikke vente på analyse. Venstre og Socialdemokratiet frygter forhastede beslutninger

Ambulancer: Det skulle egentlig handle om fremtiden, men det kom i den grad også til at handle om fortiden, da de tre regionsrådsmedlemmer Thyge Nielsen (V), Karsten Uno Petersen (S) og Ida Damborg (SF) mandag aften stillede op til en debat om ambulancedækningen i Region Syddanmark.

- Vi skal snakke om fremtiden, men vi kan selvfølgelig ikke undgå at tale lidt om fortiden, lød det under indledningen fra formanden for præhospitaludvalget, Thyge Larsen, der nok havde bange anelser i forhold til, at Bios-sagen og de medfølgende problemer i ambulancedækningen ville fylde en del under aftenens debat.

SF savner svar

Netop Thyge Larsen har været under angreb under sagen med det konkursramte Bios. Især fra SFs Ida Damborg, der forsatte sit angreb imod Thyge Nielsen og Karsten Uno Petersen, som hun kritiserede for ikke at komme med konkrete forslag til at forbedre ambulancedækningen.

- I stiller 20 spørgsmål, men kommer ikke med ét eneste bud på, hvordan tingene skal løses, lød det fra Ida Damborg foran forsamlingen af cirka 40 ambulancereddere, der var mødt op til aftenens debat i Rybners Rescue Center i Esbjerg.

De tre regionsrådsmedlemmer kunne blive enige om én ting. Ambulanceservicen i Syddanmark skal forbedres. Regionen har netop igangsat en analyse af ambulancedækningen i Region Syddanmark med hjælp fra folk i felten, der forventes færdig inden september 2018. Mens Ida Damborg vil have sat skub i tiltag, der allerede nu skal forbedre responstiderne i regionen, vil Thyge Nielsen og Karsten Uno Petersen afvente resultatet af analysen.

- Vi har brug for at inddrage flere. Vi kan ikke bare lave en ny plan på baggrund af dem, Ida Damborg og SF snakker med. Vi skal være meget mere grundige, før vi tager en beslutning, lød det fra Karsten Uno Petersen.

Ida Damborg vil til gengæld allerede nu blandt andet have flere ambulancer og akutbiler på vejene.

- Vi har snævret det hele så langt ind, at reddere ikke har et øjeblik til at tale om de ting, de kommer ud til, sagde hun.

 

Ingen udlicitering foreløbig

Resten af debatten var præget af en kamp på tal om antallet af ambulancer og responstider, mens ordstyrer Peter Amstrup måtte dæmpe på tilhørerne, da debatten kom ind på valget af Bios som ambulanceoperatør i 2014.

- Vi har fulgt spillereglerne på udbud. Kontrakten var udmærket, lød det fra Thyge Nielsen, mens Peter Uno Kristensen kom kritikerne lidt mere i møde.

- Vi var ikke gode nok til at læse hele udbudsmaterialet igennem, erkendte han.

Hvad de alle tre kunne blive enige om var, at en ny Bios-sag i hvert fald ikke venter lige om hjørnet. Ingen af de tre kandidater ønsker, at ambulancedriften skal udliciteres igen.

- Jeg er ikke for en udlicitering, når der ikke er et marked til det. Og det er der ikke lige nu, lød det fra Thyge Nielsen.

Ambulancedebat: SF kræver handling her og nu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce