Responstiderne har fået et hak i den gode retning efter at Ambulance Syd har overtaget ambulancekørslen

Det går godt - og hurtigt - for Ambulance Syd, som overtog ambulancekørslen på blandt andet Fyn, da Bios gik konkurs forrige sommer.

Det er meldingen fra ledelsen i Ambulance Syd, der ikke har problemer med at få bemandet sine stillinger, og som kan melde om responstider, der ligger under de grænser, der bliver politisk forlangt.

I tredje kvartal var den gennemsnitlige responstid på Fyn 7,7 minutter, i Sydvestjylland var den 8,2 minutter og i Sønderjylland 8,7 minutter - politisk er målet sat til 7,9 minutter på Fyn, 8,6 minutter i Sydvestjylland og 9,8 minutter i Sønderjylland.

Ambulance Syd er Region Syddanmarks eget selskab, og ifølge regionen er der også ro på den økonomiske side, fordi selskabet holder sig inden for de knap 389 millioner, der er afsat i 2017, som snart rinder ud.

Reddere mangler løn

Thyge Nielsen (V), formand for det præhospitale udvalg, glæder sig over meldingerne fra ambulanceselskabet og ikke mindst over, at alle 587 stillinger i driften er besat.

- Det virker, som om Ambulance Syd er kommet godt i vej. Det viser, at vi gjorde det rigtige i regionsrådet, da vi valgte at hjemtage opgaven. Vi oplever de laveste responstider længe, og efter en svær tid med reddermangel har Ambulance Syd nu folk på alle poster, og økonomien ser solid ud. Vi har vist, at Region Syddanmark kan køre ambulancer til Bios-priser, lyder det fra Venstre-manden.

Thyge Nielsen opnåede ikke genvalg til regionsrådet og er derfor på vej væk fra regionsrådet, og han takker medarbejderne i Ambulance Syd for at have fået ambulancekørslen på højkant igen. Samtidigt erkender han, at tidligere Bios-reddere stadig har løn til gode.

- Jeg ved, at den sag påvirker arbejdsmiljøet ude på stationerne. Jeg håber, det er en sag, vi snart kan få ud af verden, siger den afgående formand.

Thyge Nielsen har været formand for det præhospitale område i otte år.

  • Kim Skovsby

    Af:

    Jeg er journalist på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende. Her har jeg været ansat siden 2006, og jeg har dækket mange forskellige stofområder (bolig, mad, samfundsforhold), ligesom jeg i en årrække var lokalredaktør på redaktionen i Kerteminde. Jeg har været på erhvervsredaktionen siden 2014 og skriver blandt andet om privatøkonomi, social dumping og virksomheder. Jeg bor i Kerteminde og bruger bl.a fritiden på at ro havkajak.