Ambassade misinformerede om fartgrænser


Ambassade misinformerede om fartgrænser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den danske ambassade i Berlin videregav fejlagtigt oplysninger om tyske fartgrænser for busser, da busselskab bag forulykket bus i Tyskland spurgte.

Den danske ambassade i Berlin er kommet med fejlagtige informationer, som angiveligt har fået vognmanden bag den forulykkede skibus til at tro, at hans skibusser måtte køre hurtigere, end de egentlig må i Tyskland.

Ambassaden har efter kontakt med de tyske myndigheder nemlig oplyst, at busser med trailer må køre 100 kilometer i timen på de tyske motorveje, men det rigtige tal er 80 kilometer i timen.

Det erkender gesandt ved ambassaden i Berlin Lars Bjørn Holbøll i et svar til DR Nyheder.

Misinformationen var muligvis årsagen til, at en dansk skibus lørdag i sidste uge forulykkede på de tyske motorveje med tre dræbte til følge. Det er efter ulykken kommet frem, at bussen kørte 100 km/t, selv om den kun måtte køre 80 km/t.

Men vognmanden bag bussen - Egons Busser - spurgte allerede i 2008 Center for Erhvervsrettet Uddannelse (Selandia) om, hvor hurtigt busserne måtte køre i Tyskland.

Center for Erhvervsrettet Uddannelse gav spørgsmålet videre til den danske ambassade, som fejlagtigt sagde 100 km/t. Den besked gav centret så videre til Egons Busser.

Den danske ambassade i Berlin handlede dog tilsyneladende i god tro, da den oplyste en forkert fartgrænse. Ambassaden havde nemlig kontaktet politiet i Flensborg, som altså oplyste en fartgrænse på 100 km/t.

Den forklaring bekræfter politiet i Flensborg, men det er i dag blevet korrigeret af det tyske forbundstransportministerium, som oplyser, at hastighedsbegrænsningen for bus med bagagetrailer på tyske motorveje er 80 km/t.

Ambassade misinformerede om fartgrænser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce