Amalienborg er renset for olieforurening


Amalienborg er renset for olieforurening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Renoveringen af kronprinsparrets palæ afslørede massiv olieforurening under Amalienborg. Der blev også fundet asbest og blyholdig maling i selve palæet.

Myndighederne opdagede olieforurening under Amalienborg under den 220 millioner kroner dyre renovering af kronprins Frederik og kronprinsesse Marys nye palæ. Der blev også fundet asbest og blyholdig maling i palæet, skriver B.T.

Dokumenter fra renoveringen af Frederik VII's Palæ afslører, at jorden under Amalienborg har været voldsomt forurenet med olie. 65 ton jord er nu fjernet, inden kronprins Frederik og kronprinsesse Mary og børnene næste år flytter ind i bygningen.

- Det er korrekt, at vi har foretaget en oprensning efter utætte tanke. Det er desværre et almindeligt forekommende problem med tanke placeret i jord, hvor tanken på et tidspunkt gennemtæres, skriver pressechef Jacob Holst Andersen i Slots- og Ejendomsstyrelsen, der er formel ejer af kongehusets bopæl.

- Samtlige konstaterede tanke i området omkring Frederik VIII's Palæ er nu opgravet, og palæet forsynes nu med fjernvarme. Så nu er vi ude over det problem, fortsætter Holst Andersen.

Men myndighederne stødte på flere miljøproblemer under renoveringen af palæet. Vandrørene viste sig at være isoleret med livsfarlig asbest, mens mange vægge viser sig at være malet med blyholdig maling.

- En betydelig del af vandrørene i palæet er indbygget for op imod 80 år siden. Desværre i en periode hvor man benyttede asbest som isoleringsmateriale til rørene. Det har været nødvendigt at fjerne denne asbest, slutter Jacob Holst Andersen.

Han gør opmærksom på, at man under hele byggeriet lavede kontrolmålinger af blykoncentrationer, så ingen håndværkere, der bar beskyttelsesmasker, blev forgiftet.

Amalienborg er renset for olieforurening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce