Alt for meget plads på kirkegårdene

Kirkegårde kan blive til rekreative områder efter fredningstiden er slut
Foto: Magnus Møller/POLFOTO

Alt for meget plads på kirkegårdene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kirkegårdenes overskudsarealer kan ende med at blive brugt til rekreative arealer.

Det smukke, grønne græs breder sig på de danske kirkegårde. Der bliver bedre plads, efterhånden som urnebegravelser i stadigt stigende omfang erstatter kistebegravelser. Derfor må danskerne vænne sig til, at en kirkegårds overskydende jordareal godt kan bruges til rekreative formål, når fredningstiden er udløbet, mener kirkegårdseksperter. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Der findes ingen opgørelse over landets kirkegårdsareal. Men kirkegårdseksperter anslår, at der i dag er plads til omkring 50 millioner grave. Det betyder masser af plads til for eksempel parkarealer, vurderer kirkegårdskonsulent og landskabsarkitekt Susanne Guldager.

- Det er et kæmpestort problem, at kirkegårdene får store mængder ledig jord i takt med, at kistebegravelserne sløjfes. Der er i allerhøjeste grad brug for nytænkning og planlægning, siger hun.

På længere sigt kan Susanne Guldager godt forestille sig, at selv jord på middelalderkirkegårdene omdannes til parker i naturlig forbindelse til kirkegårdens gravsteder og kulturminder.

Kirkegårdsleder i København Birgitte Foghmoes taler også for et mere praktisk syn på kirkegårde.

- Der skal være respekt om kirkegårde og gravfred. Men hvis vi altid havde håndteret død og begravelse, som i dag, havde København aldrig udviklet sig, siger hun.

Alt for meget plads på kirkegårdene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce