Alt fjerkrækød skal mærkes med gode råd


Alt fjerkrækød skal mærkes med gode råd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra den 1. juni er bliver det obligatorisk at mærke alt færdigpakket fjerkrækød med, hvordan man tilbereder kødet, så man kan undgå at blive syg, hvis det skulle indeholde bakterier.

Danske producenter har længe frivilligt mærket deres varer med råd om tilberedning, men nu bliver det et krav, at både dansk og importeret fjerkrækød bliver mærket med råd om god køkkenhygiejne.

Antallet af danskere, der bliver syge af bakterierne salmonella og campylobacter fra danske kyllinger, er faldende. Men til gengæld er der en stigning i antallet af danskere, der bliver syge af bakterier i importeret fjerkræ.

- Vi skal selvfølgelig gøre alt, hvad vi kan, for at der ikke findes sygdomsfremkaldende bakterier i fjerkrækød, men det kan ikke helt undgås. Bakterierne bliver heldigvis slået ihjel, når kødet varmes tilstrækkeligt igennem, og følger man rådene om god køkkenhygiejne, kan man undgå at blive syg. Så derfor kræver vi nu, at alt fjerkrækød bliver mærket med de gode råd, siger familie- og forbrugerminister Henriette Kjær (K).

75 grader vigtigt

Det vigtigste råd til forbrugerne om tilberedning af fjerkræ er, at det skal gennemsteges, dvs. til 75 grader. Kødet skal falde fra benet, og kødsaften skal være klar.

Importeret fjerkrækød udgjorde sidste år ifølge Danske Slagterier 30 procent af salget, og importen af udenlandsk fjerkræ er steget så meget, at det har betydning for folkesundheden og for den ambitiøse danske salmonella-handlingsplan.

En opgørelse fra Dansk Zoonosecenter viser, at mindst 60 procent af infektionerne med resistente salmonellabakterier skyldes udenlandsk kød. Danmarks Fødevareforskning har i en stor undersøgelse konstateret, at importeret fjerkræ, svinekød og oksekød i syv gange så mange tilfælde indeholder resistente salmonellabakterier sammenlignet med dansk kød.

Alt fjerkrækød skal mærkes med gode råd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce