Gæster på Helnæs Kro ønsker at gentage succesoplevelserne, og de kommer gerne langvejs fra for at nyde den genkendelige middag
Værtsparret på Helnæs Kro var gennem 16 år køkken-aktive i USA og havde et cateringfirma i Houston i Texas i syv år.

Med sig fra USA havde Tina og Tommy Broberg erfaringer og inspiration, som kunne have fornyet menukortet og meget andet, da parret købte Helnæs Kro i september 2006.

Indtil da havde Bodil og Jan Christiansen gennem 40 år været garanter for, at der blev serveret stegte ål, dyrekølle, kalvesteg og moseand på Helnæs Kro.

KONTAKT

Helnæs Kro, Strandbakken 2, Helnæs, 5631 Ebberup

www.helnaeskro.dk

info@helnaeskro.dk

Bodil og Jan Christiansen bor fortsat på øen.

Og det er fortsat retterne fra deres tid som værter, gæsterne forventer at blive præsenteret for.

- Ja, månedens menu er næsten altid kalvesteg med forskelligt tilbehør. Hvis vi ikke har kalvesteg på kortet, beder folk om det. Og vi sælger fortsat meget dyrekød, ål og friske rødspætter fra panden.

Det fortæller Tina Broberg, mens Tommy Broberg har travlt i køkkenet.

Mørt kød og gammeldags sovs

- En del yngre, og det vil sige folk midt i 20’erne, er begyndt at komme på kroen, selv om de bor i Odense og andre steder på Fyn. De unge vil også have mørt kød og god, gammeldags sovs, der smager af noget, fortæller Tina Broberg.

Afstanden til Odense og andre steder på Fyn betragter gæster ikke som et problem, selv om vejene er smalle og snoede.

- Det er jo en køn køretur gennem Vestfyn og ikke mindst her på Helnæs, og her i krohaven blomstrer syrenerne i hegnet, konstaterer Tina Broberg og peger ud i haven.

Helnæs Kro har ikke værelser til udlejning, men få hundrede meter fra kroen ligger Helnæs Camping, som har hytter, og der er andre overnatnings-mulig­heder i en afstand, som mange ville kalde gå-afstand fra kroen.

Naturen nydes

- Folk på Helnæs er flinke til at besøge os og til at holde fester og andet på kroen, men vi har også gæster langvejs fra.

Det er både jyder og københavnere, og mange af dem tager en overnatning for at få tid til også at nyde naturen, siger Tina Broberg på kroen, der har ”Helnæs Kro - værd at køre efter” som slogan.

Hun er fra Veflinge på Nordfyn, og Tommy Broberg er fra Aarup, men det var ikke på det daværende diskotek på Hotel Aarup Kro eller til Røverfesten i Vissenbjerg, at de to mødtes og blev kærester sidst i 1970’erne. Det var på kokkeskolen, at det skete. Og det var ikke hensigten at bo 16 år i USA.

Parret ville bare lige opleve staterne i et års tid, efter at de begge var udlært. Men det blev til 16 år med job i køkkener i forskellige golfklubber i blandt andet Dallas og Indianapolis plus syv år som selvstændige med et cateringsfirma i Houston ved Den mexikanske Golf.
  • Fyens Stiftstidende