Allerede afskaffet: Søvndal vil have indblik i regionens bonusordninger

Sf'eren Villy Søvndal vil have overblik over bonusordningerne i Region Syddanmark, men de blev afskaffet i topledelsen for to år siden. FOTO: Kim Rune

Allerede afskaffet: Søvndal vil have indblik i regionens bonusordninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SF's Villy Søvndal har bedt administrationen i Region Syddanmark svare på, hvor mange ansatte i regionen, der er ansat på de såkaldte 'guldkontrakter'. Den slags kontrakter blev dog afskaffet i topledelsen for to år siden, fortæller regionsdirektør Jane Kragelund.

Det er en uskik at smide om sig med store bonusser i Region Syddanmark, når Danmarks mindstlønnede skal holde for.

Det mener regionsrådsmedlem Villy Søvndal (SF), der derfor har bedt administrationen i regionen svare på, hvor mange medarbejdere i Region Syd, der er ansat på vilkår, der giver mulighed for udbetaling af bonusser eller andre præmieringsordninger.

Han vil også gerne vide, hvor ofte en sådan udbetaling har fundet sted.Baggrunden for spørgsmålet er, at det de seneste dage er kommet frem, at ikke kun direktører i Banedanmark har fået på bonusser på 100.000 kroner og derover, men også en direktør i Region Hovedstaden.

Han fik en bonus på 100.000 kroner for "det særlige ansvar for Sundhedsplatformens samtidige implementering i Region Hovedstaden og Region Sjælland".

- Jeg har tidligere været meget optaget af de høje lønninger i regionen. Vi ved, at antallet af medarbejdere i regionerne, der har en årsløn på over en million kroner, er steget 40 procent fra 2007 til 2015. Derfor vil jeg gerne vide, om der samtidig bliver udbetalt bonusser til mennesker, der har en tårnhøj løn i forvejen. Det er en total uskik i det offentlige system, mener Villy Søvndal.

Afskaffet på lederniveau

Men regionen har allerede afskaffet resultatlønsaftaler for sygehusdirektioner og administrative chefer. Det skrev avisen i marts sidste år, og det bekræfter regionsdirektør Jane Kragelund.

- Vi har afskaffet det på lederniveau, ja, og vi har ikke længere disse resultatslønskontrakter. Dem afskaffede vi for to år siden. Men vi har rigtig mange ansatte i regionen, og der kan være nogen af dem, der får engangsvederlag, fordi de har gjort en særlig indsats. Det skal jeg ikke kunne afvise, siger hun.Villy Søvndal vil dog stadig gerne have et overblik over bonusordningerne i regionen.

- Jeg var godt klar over, der var blevet strammet op, men jeg vil gerne se det sort på hvidt.

Regionsdirektør Jane Kragelund er også godt klar over, at der har været en markant stigning af medarbejdere med en årsløn på over én million kroner.

- Der er en stigning, fordi vi har ansat flere overlæger, og de får så meget i løn, fordi de har det ansvar, de har. Det er der intet problematisk i. Vi har brug for overlægerne til at passe på vores patienter, og vi har faktisk for endnu flere, påpeger hun.

Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Skaarup har bedt om en redegørelse fra regeringen om, hvorfor man giver bonusser til chefer i det offentlige.

Allerede afskaffet: Søvndal vil have indblik i regionens bonusordninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce