Alle USA-rejsende skal kropsvisiteres

Kastrup indfører ekstra tjek på USA-fly
Foto: POLFOTO/Tariq Mikkel Khan

Alle USA-rejsende skal kropsvisiteres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stort set alle flyrejsende til USA fra København kan forvente at blive kropsvisiteret i lufthavnen. Terrorforsøg i fly til Detroit fører til skærpet sikkerhed.

Flyrejsende fra København til destinationer i USA skal møde op i lufthavnen i god tid, og stort set alle kan forvente nysgerrige hænder som en del af sikkerhedstjekket.

Efter fredagens terrorforsøg i et fly til USA har Københavns Lufthavne nemlig skærpet sikkerheden.

- Hænderne er de mest effektive til at lave tjek, og derfor har vi lavet et ekstratjek af passagerer til USA, som i realiteten betyder, at stort set alle har gennemgået et personeftersyn (kropsvisitering, red.), inden de kommer om bord på et fly til USA, siger lufthavnens sikkerhedschef, Johnnie Müller.

Flyselskaberne anbefaler, at de rejsende møder op tre timer før afgang på grund af den skærpede kontrol.

Søndagens tre afgange til USA fra København var forsinket, men det var ifølge sikkerhedschefen ikke på grund af de ekstra tjek, som der er indkaldt ekstra hænder til.

Lufthavnen har opgraderet sikkerheden, fordi de amerikanske myndigheder har bedt samtlige lufthavnsselskaber med ruter til USA om at skærpe kontrollen. Det sker efter terrorforsøget, hvor en nigerianer sent fredag dansk tid forsøgte at begå terror i et fly til Detroit ved at antænde noget pulver, der ifølge FBI's foreløbige analyser er det højeksplosive stof Petn.

De amerikanske myndigheder meddelte lørdag, at der omgående er indført yderligere kontrolforanstaltninger på alle indenrigsflyvninger og internationale flyvninger for at øge sikkerheden. Hvordan vil myndighederne ikke oplyse. Og Københavns Lufthavne vil heller ikke afsløre, hvad personalet vil lede efter ved de ekstra sikkerhedstjek.

Alle USA-rejsende skal kropsvisiteres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce