Al-Qaeda-terrorist ville dræbe Westergaard

Kurt Westergaard har altid elsket at tegne, og gennem sit lange liv har han tegnet tusinder og atter tusinder af tegninger. En enkelt tegning er kommet til at betyde mere end alle de andre tilsammen: Tegningen af profeten Muhammed med en bombe i turbanen, som blev trykt i Jyllands-Posten 30. september 2005. Tegningen har medført, at Kurt Westergaard nu må leve resten af sit liv med bevidstheden om, at han er en hadet mand i radikale muslimske miljøer over hele verden, og at han risikerer at blive slået ihjel, hvis ikke PET beskytter ham.
Foto: POLFOTO/MIRIAM DALSGAARD/ARKIV

Al-Qaeda-terrorist ville dræbe Westergaard

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En somalier med tætte forbindelser til al-Qaeda har forsøgt at dræbe tegneren Kurt Westergaard. Gerningsmanden trængte ind i Muhammed-tegnerens hus med en økse.

Jyllands-Postens tegner Kurt Westergaard har været udsat for drabsforsøg af en 28-årig mand med somalisk baggrund, som ifølge Politiets Efterretningstjeneste (PET) har tætte forbindelser til terrororganisationen al-Shabaab ligeså vel som al-Qaeda-ledere i Østafrika.

Kort efter klokken 22 trængte gerningsmanden ind i Kurt Westergaards bolig i Viby ved Århus. Den 28-årige var bevæbnet med økse og kniv.

- Kurt Westergaard slog alarm, da manden forsøgte at trænge ind i hans bolig og få minutter efter var den første patrulje på stedet, siger chefpolitiinspektør Bent Nielsen til Ritzau.

Kurt Westergaard fortæller til Ritzau, at det lykkedes overfaldsmanden at trænge ind i huset, hvor han forgæves forsøgte at smadre døren til det sikringsrum, hvor tegneren havde søgt tilflugt. Alt imens befandt Westergaards fem-årige barnebarn sig i husets stue.

I første omgang forlød det, at der var tre gerningsmænd, men ifølge politiet var somalieren alene om drabsforsøget.

Da betjentene kom til stedet tre minutter efter, at Westergaard havde slået alarm, gik manden amok og forsøgte at smadre ruden til patruljevognen med en økse. Desuden kastede han øksen efter den ene af betjentene, og politiet valgte derfor at skyde manden i arme og ben, fortæller Bent Nielsen.

Gerningsmanden blev efterfølgende i ambulance kørt på skadestuen i Århus. Somalieren er såret, og er blevet opereret, men er ikke i livsfare. Han vil blive sigtet for drabsforsøg mod Kurt Westergaard og en politimand og vil lørdag blive stillet for en dommer med krav om varetægtsfængsling.

Natten over har der været et massivt politiopbud ved Kurt Westergaards hjem. Samtidig har der været en bomberydder på stedet, da politiet fandt en mistænkelig taske uden for tegnerens hus. Det viste sig imidlertid, at tasken ikke indeholdt en bombe.

Statsadvokaten er desuden begyndt sin undersøgelse af de nærmere omstændigheder omkring skuddene, som politiet affyrede mod gerningsmanden.

Westergaard selv er både blevet afhørt af politiet og PET i løbet af natten.

Det var Kurt Westergaards tegning af Muhammed med en turban, der især vakte ekstremistiske muslimers vrede under Muhammed-krisen.

Al-Qaeda-terrorist ville dræbe Westergaard

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce