Akut syge odenseanere skal sendes til Svendborg


Akut syge odenseanere skal sendes til Svendborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ifølge ny akutplan skal hver fjerde borger i Odense behandles på Svendborg Sygehus.

- Drej til højre ad rute 9, og fortsæt mod Svendborg. Den besked vil cirka 45.000 odenseanere fremover få fra gps'en, hvis de har behov for akut-behandling på sygehuset.

Ifølge høringsplanen Fremtidens Sygehuse, som Region Syddanmark har i høring frem til 1. september, skal hver fjerde odenseaner fremover behandles på Svendborg Sygehus.

- Akutte patienter er for eksempel folk, der bliver indlagt med en lungebetændelse, et kompliceret benbrud eller en blindtarmsbetændelse, siger Jane Kragelund, der er Sundhedsdirektør i Region Syddanmark.

- For Odense Kommunes vedkommende medfører akutplanen og kravet om et patientgrundlag på 200.000 borgere pr. akutmodtagelse, at cirka 25 procent af kommunens borgere skal betjenes af OUH Svendborg, hedder det i høringsforslaget.

- Helt konkret er det den sydlige del af Odense, som oplagt vil kunne betjenes af Svendborg Sygehus, når det drejer sig om de mere ukomplicerede indlæggelser, siger Jane Kragelund, uden dog at kunne sætte postnummer på de borgere, der bliver berørt af forslaget.

- Det kan både være inden for det medicinske, ortopæd- eller kirurgiske område. Men de meget specialiserede områder vil fortsat være i Odense, som ikke bare betjener Fyn - men patienter fra hele regionen, siger hun.

Jan Boye: Intet problem

Odenses borgmester Jan Boye (K), ser ingen problemer i forslaget.

- Rigtig mange mennesker har gode erfaringer med Svendborg Sygehus, og fra min egen tid som læge ved jeg, at der også her er et højt kvalitetsniveau. Forslaget er en del af den nye sygehusstruktur, og det må vi affinde os med. Alting kan ikke ligge i nærområdet, siger han.

Hovedforslaget til den fremtidige sygehusstruktur i Region Syddanmark var i høring frem til 3. december, og det blev endeligt vedtaget af regionsrådet i december sidste år.

Fremtidens Sygehuse - fra plan til virkelighed har været i høring siden 1. juli, og den beskriver, hvordan akutplanen skal føres ud i livet.

Fire høringssvar

Indtil i går havde Region Syddanmark modtaget fire høringsvar. Heraf var de tre fra private borgere, som alle er bosiddende i syd og sønderjylland. Ifølge Jan Kragelund kan det skyldes sommerferien, og netop derfor er fristen sat til 1. september.

Den fynske regionsrådspolitiker Poul-Erik Svendsen (S), der er formand for den arbejdsgruppe, der står bag høringsplanen, var ikke at træffe for en kommentar i går.

Akut syge odenseanere skal sendes til Svendborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce