Akut mangel på unge læger ALARM: Mere end hver tredje af Fyns praktiserende læger er tæt på pensionsalderen


Akut mangel på unge læger ALARM: Mere end hver tredje af Fyns praktiserende læger er tæt på pensionsalderen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyns Amt mangler praktiserende læger, og situationen er på vej mod det problematiske, fordi mange af de praktiserende læger hastigt er på vej mod pensionsalderen.

En ny opgørelse fra amtet viser, at 40 procent af de fynske læger er over 55 år - samtidig er den gennemsnitlige pensionsalder nede på 59 år.

- Fyn må regne med, at mangle omkring 30 praktiserende læger i løbet af de næste tre år, forudser venstremanden og folketingskandidaten Karsten Madsen, der har henvendt sig til sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen i sagen.

På Langeland har to praktiserende læger allerede lukket deres praksis i år, uden at der har været nogen til at tage over.

Lægemangel på øer

- Der er lægemangel på Ærø og Langeland, og problemet kan blive større de kommende år også i tyndt befolkede områder på Fyn, siger Ole Nørskov, der er formand for de praktiserende læger i Fyns Amt.

Lige nu er der seks ubesatte praksis-stillinger i Fyns Amt. Og alt tyder på, at der skal ekstraordinære tiltag til for at få besat stillingerne.

- Vi er klar over, at der er et meget højt aldersgennemsnit. Samtidigt har de yngre læger, der kommer til, et ønske om at arbejde mindre, så der er et problem, siger kontorchef Michael Bruus fra Fyns Amts sygesikring.

Amtet har forsøgt at gøre det mere attraktivt at være læge på Ærø og Langeland, hvor de tilbageværende læger skal arbejde endnu hårdere.

- Lægemangel er et problem flere steder i landet, og Fyn har trods alt den fordel, at vi uddanner læger på øen, siger Michael Bruus.

Amterne slås

De praktiserende læger på Fyn forsøger også selv at løse problemet:

- Vi må også gøre det attraktivt for lægerne at slå sig ned i Fyns Amt. Selv om det er lidt kannibalisme mod andre dele af landet, hvor der også er lægemangel, så ser vi helst, at læger slår sig ned i Fyns Amt, siger Ole Nørskov, formand for de praktiserende læger på Fyn.

- Det er en rigtig dårlig idé, at amterne skal slås om de stadigt færre læger, mener venstremanden Karsten Madsen og skyder på sin partifælle, sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen:

- Jeg fatter ikke, at regeringen ikke laver en national handlingsplan i stedet for, at hvert amt bakser med sine egne Georg Gearløs-løsninger, siger Karsten Madsen, der er folketingskandidat i Vejle.

Han udtrykker i et åbent brev til ministeren og flere andre politikere bekymring for, om landet har tilstrækkeligt med læger til at overtage lægepraksis især på øerne og i tyndt befolkede områder. Problemet er allerede ganske stort i hele den syddanske region og i Nordjylland.

Det var i går ikke muligt at få en kommentar fra sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen.

Akut mangel på unge læger ALARM: Mere end hver tredje af Fyns praktiserende læger er tæt på pensionsalderen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce