Aktivister tiltalt: Højrefløj hacket


Aktivister tiltalt: Højrefløj hacket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Medlemmer af den venstreorienterede gruppe Redox er blevet tiltalt for at indsamle oplysninger om mindst 6000 personer med tilknytning til højrefløjen.

Syv personer med relation til en venstreorienteret gruppering er blevet tiltalt i en sag om politisk hacking, vold og hærværk.

De tiltalte er ifølge anklageskriftet personer med tilknytning til et såkaldt researchkollektiv ved navn Redox, som i knap fire år frem til begyndelsen af 2010 har hacket oplysninger om 6000 personer samt foreninger fortrinsvis med tilknytning til højrefløjen.

Det drejer sig om passwords, e-mail-korrespondancer og referater. Oplysningerne er blevet opført i et register og delt på en computerserver, oplyser statsadvokat Lise-Lotte Nilas:

- Dette er en alvorlig sag, fordi den handler om systematisk overvågning og registrering af en masse mennesker - alene ud fra deres politiske tilhørsforhold, siger hun i en pressemeddelelse.

- Desuden er de indsamlede oplysninger tilsyneladende i enkelte tilfælde blevet brugt til at udpege ofre for overfald og hærværk, siger statsadvokat Lise-Lotte Nilas.

Det har tidligere været fremme i offentligheden, at de nu tiltalte var under mistanke for at have overtrådt en af terrorbestemmelserne i straffeloven. Men det har efterforskningen og den juridiske vurdering ikke kunnet underbygge.

- Vi mener ikke ud fra de oplysninger, der er kommet frem under efterforskningen, at kunne føre bevis for, at straffelovens paragraf 114f er overtrådt, siger statsadvokat Lise-Lotte Nilas.

Derfor lyder tiltalen ikke på terror, men derimod hacking af oplysninger om personer på grund af deres politiske tilhørsforhold, oplyser statsadvokaten.

Straffesagen omfatter i alt syv personer, hvoraf de fire er tiltalt for hackingen. De resterende tre er tiltalt for vold eller hærværk.

Blandt andet havde den ene del i et voldsomt overfald på Nørreport Bodega i København i oktober 2009. Her blev tre personer overfaldet med flere spark og slået i hovedet og på kroppen med flasker.

Aktivister tiltalt: Højrefløj hacket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce