Aksel overlevede ikke strejken


Aksel overlevede ikke strejken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Manglende nødberedskab blev skæbnesvangert for 58-årige Aksel Albertsen fra Faaborg.

Når strejken på hospitalerne en skønne dag er slut, og det bliver hverdag igen, er der en familie fra Faaborg, for hvem hverdagen ikke er den samme som før.

Den 58-årige far og ægtemand Aksel Albertsen døde nemlig den 16. maj, mens han ventede på at få foretaget en operation, som ville sætte ham i stand til at trække vejret ved hjælp af en respirator tilkoblet et hul i halsen.

Aksel Albertsen, der led af ALS - en aggressiv form for muskelsvind - skulle ellers have været opereret 14. april, på Odense Universitetshospital (OUH), men det blev aflyst i 11. time på grund af strejkevarsel.

Ville have været i live

Respirationscenter Vest på Århus Sygehus, som han efter operationen skulle have været overflyttet til, meddelte nemlig, at man lukkede på grund af strejkende personale.

- Jeg forstår ikke, at man har vurderet, at det her ikke er livsnødvendigt. Det er en voldsom fejlvurdering, man har foretaget, siger Aksel Albertsens datter Majbrit Albertsen, der nu vil have sagen for Patientklagenævnet.

På Respirationscenter Vest medgiver overlæge Ole Nørregaard, at Aksel Albertsen formentlig havde været i live i dag, hvis han havde nået at få sin operation og respirator inden strejken. Og i sidste uge blev der så endelig åbnet for nødberedskab på Respirationscenter Vest.

Det sker efter en direkte henvendelse fra OUH, hvor strejken har betydet flaskehals på OUH's intensivafdeling, hvor der ligger respiratorpatienter og venter.

- Vi har kontaktet ledelsen på Århus Sygehus og bedt dem om at udvide nødberedskabet, så de patienter, vi har liggende, kan komme videre i behandlingen, siger direktør på OUH, Judith Mølgaard.

Chefsygeplejerske på Århus Sygehus Kirsten Bruun bekræfter, at ledelsen har fået lavet en aftale med de faglige organer om et nødberedskab, hvor to spor af patienter kan komme til oplæring i brugen af respirator på respirationscentret.

Både Kirsten Bruun og Judith Mølgaard afviser imidlertid, at det nye nødberedskab kan ses som en direkte følge af Aksel Albertsens død.

- Vi ser en ophobning af patienter, der er ved at blive akutte. Derfor ønsker vi at sætte ind med ekstra nødberedskab, fastslår Kirsten Bruun.

Skulle havde været der

Medlem af Folketingets sundhedsudvalg Karl Bornhøft (SF), finder det derimod problematisk, at der ikke var nødberedskab på respirationscentrene fra strejkens dag ét.

- Det burde have været en del af nødberedskabet fra starten. Situationen er af sådan en karakter for de her patienter, at det er svært at forstå, at man ikke indlysende kunne se, at det skulle være en del af nødberedskabet. Vi snakker om livskvalitet for en gruppe mennesker, der er voldsomt ramt i forvejen, siger han.

Aksel overlevede ikke strejken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce