Akademikere på efterløn af nød


Akademikere på efterløn af nød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LEDIGE: Ældre vil gerne arbejde, men der er ikke brug for det grå guld

Tre ud af fire akademikere, der går på efterløn som 60-årige kommer fra ledighed eller anden offentlig forsørgelse. Og de højtuddannede bruger ordningen af nød, for de bliver modregnet i pension, og efterlønnen er ikke økonomisk attraktiv i forhold til dagpenge.

- For en hel del er efterlønnen en nødløsning. De har opgivet at få et job, og skåltalerne om det grå guld holder ikke i virkelighedens verden, siger sekretariatschef Jens Mølbach fra Akademikernes Centralorganisation.

Markant fald

Knap 4800 akademikere var i april på efterløn - heraf var godt 2000 ingeniører. Der var på samme tidspunkt 1059 ledige akademikere på Fyn, og for både arkitekter, ingeniører og magistre falder antallet af ledige i statistikken markant ved de 60 år.

- De går på efterløn, det er der ingen tvivl om - og det bliver et samfundsmæssigt problem på et tidspunkt, forudser Jens Mølbach.

Akademikernes Centralorganisation og regeringen har sat to kampagner i gang for at få akademikere i job, og med indsatsen for de unge håber organisationen, at de gråsprængte ledige får arbejde.

- Når flere unge kommer i job, bliver konkurrencen mindre for de ældre, vurderer Jens Mølbach.

Vil gerne arbejde

Arbejdsløshedskassernes Samvirke kalder det høje tal tankevækkende:Det er de bedst uddannede med den korteste erhvervskarriere bag sig, som forlader arbejdsmarkedet på et tidspunkt, hvor både regering og arbejdsgivere efterlyser kvalificeret arbejdskraft. Undersøgelser har vist, at de ældre ledige ikke bare vil spille golf og passe børnebørn, men gerne vil i arbejde.

- De ældre vil ikke gemme sig i kolonihaverne, de vil næsten lige så gerne i arbejde som de unge. Men de bliver i et vist omfang tvunget på efterløn på grund af reglerne, siger konsulent Lars Preisler.

Også a-kassernes samvirke var helst fri for snakken om det grå guld, for virksomhederne efterspørger ikke ældre - hverken højtuddannede eller andre. Blandt lærere, sygeplejersker og andre under Funktionærernes- og Tjenestemændenes Fællesråd kommer halvdelen af alle, der vælger efterløn som 60-årige, fra offentlig forsørgelse.

- Arbejdsgiverne er nøglen til at løse problemet, for de afskediger ældre medarbejdere og de ansætter dem ikke, lyder kritikken fra Lars Preisler.

Akademikere på efterløn af nød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce