Kommunerne kan levere uændret service til borgerne i 2009. Økonomiaftalen flyder ikke i mælk og honning, erkender finansministeren.
KL's bestyrelse har endeligt godkendt aftalen med finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) om næste års økonomi efter et møde i Finansministeriet mandag morgen.

KL's formand Erik Fabrin vurderede efter mødet, at det vil være muligt for kommunerne at overholde den nye aftale med regeringen. Centralt i aftalen er, at kommunerne skal effektivisere for en milliard kroner med regeringens hjælp.

Finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) talte efter de afsluttede forhandlinger blandt andet om en "gensidighed" i aftalen.

Aftalen betyder også, at kommunerne får 650 millioner kroner ekstra til det sociale område.

- Det var en hård fødsel, men barnet er velskabt, siger Lars Løkke Rasmussen og fremhæver, at man nu kan løfte kvalitetsreformen ud i virkeligheden.

I 2009 vil kommunerne kunne bruge en millard kroner via regeringens kvalitetsfond på døgninstitutioner, folkeskoler, idrætsanlæg og ældreområdet. Dermed er kommunernes anlægsniveau uændret i 2009, og man har desuden lavet en 5-årig aftale om, hvordan de første ni milliarder kroner fra regeringens kvalitetsfond, der i alt rummer 22 mia. kroner til kommunerne, skal bruges.

Mere om emnet

Se alle

S: Løsrevne lukkedage er løftebrud

Madordning får en svær fødsel

Aftale kan afføde intern splid i KL