Aftale skat lette udvisning af kriminelle


Aftale skat lette udvisning af kriminelle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringen er sammen med DF og KD blevet enige om at skærpe udvisningsreglerne.

Det bliver fremover lettere at udvise kriminelle udlændinge, ligesom kommunerne får et kontant tilskud for hver udlænding, de får til at rejse igen.

Det er nogle af resultaterne af en aftale VK-regeringen har indgået med Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne.

Selv om integrationsminister Søren Pind (V) understreger, at det stadig vil være op til domstolene at afgøre, om en kriminel udlænding kan udvises, så fastslår han nu, at der i hvert fald ikke skal være noget i dansk lovgivning, som forhindrer en sådan. Fremover vil kun de internationale konventioner kunne forhindre det.

- Tvivlen skal komme udvisningen til gode og ikke den kriminelle, siger Søren Pind, som dog erkender, at Danmark efterfølgende risikerer at tabe sagerne ved den europæiske menneskerettighedsdomstol.

- Så løber vi en procesrisiko, forklarer integrationsministeren.

Ifølge Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Peter Skaarup, vil et bandemedlem, som fremover bliver taget i at stjæle en bil, nu kunne blive udvist. Domstolene skal således lægge særligt vægt på, at kriminaliteten begås "i regi af bandekriminalitet".

- Med aftalen strammer vi vilkårene betragteligt og går lige til kanten af de internationale forpligtelser, siger Peter Skaarup.

Dansk Folkeparti har dog måtte opgive kravet om, at udenlandske bandemedlemmer kan blive udvist administrativt og altså uden dom.

- Det gennemfører vi ikke, men vi gennemfører andre ting, som vil virke lige så godt, siger Peter Skaarup.

Samtidig med de strammere udvisningsregler er partierne enige om, at kommunerne får et såkaldt resultattilskud for at få udlændinge til at vælge selv at rejse hjem igen. Præmien bliver 25.000 kroner per repatrieret.

Aftale skat lette udvisning af kriminelle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce