Aftale om hushjælp til danskerne er klar

Aftale om hushjælp til danskerne er klar
Foto: POLFOTO/Ditte Valente

Aftale om hushjælp til danskerne er klar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringen er med KD og DF blevet enige om aftale, der skal flytte sort arbejde ud på det almindelige marked.

Det bliver billigere at få nyt køkken, tag eller badeværelse ved hjælp af en håndværker og at få hjælp til husligt arbejde.

Regeringen er blevet enig med Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne om et forslag, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) offentliggjorde tidligere onsdag.

Forslaget skal bringe håndværkere og ufaglærte i arbejde, gøre sort arbejde hvidt, og give familierne mere tid til andet end hammer og spand.

- Sort arbejde er tyveri fra fællesskabet, siger finansminister Claus Hjort Frederiksen (V).

Ordningen bliver et forsøg til og med 2013, og at det ligningsmæssige fradrag bliver på en tredjedel af lønnen, siger han.

- Så hvis man i dag giver håndværkeren 100 kroner sort, så kan man fremover betale 170 kroner hvidt, og begge parter vil stadig få det samme ud af det, siger Claus Hjort Frederiksen.

Hensigten er, at når hjælp og istandsættelse i hjemmet bliver billigere, vil færre fristes til at vælge sort arbejde eller gøre det selv, og det skaber vækst.

- Ordningen vil gavne små og mellemstore danske håndværkere, der måske har stået lidt udenfor. Nu skal også den polske håndværker betale skat i Danmark, så de er sidestillet, siger formand for Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard.

Skattefradraget bliver på 15.000 kroner årligt pr. person over 18 år, og ordningen gælder fra 1. juni.

Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kalder ordningen en "win-win-situation".

- Alt er finansieret ved omprioriteringer. Sort arbejde bliver hvidt, og jeg er sikker på, at ordningen vil lette mange travle familier og samtidig skabe vækst og beskæftigelse, siger Brian Mikkelsen.

Initiativet er et element i den vækstpakke, som regeringen har bebudet.

Lovforslaget bliver fremsat torsdag, og det bliver førstebehandlet i næste uge, så folk kan hyre håndværkere allerede inden sommerferien.

Aftale om hushjælp til danskerne er klar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce