Aftale om ambulancedrift klar: Bios-reddere er sikret deres løn

Her til aften er der indgået en aftale om, at kurator viderefører ambulancedriften i regionen.
Foto: Louise Koustrup

Aftale om ambulancedrift klar: Bios-reddere er sikret deres løn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter Bios tidligere onsdag blev erklæret konkurs, er der her til aften indgået en aftale mellem Region Syddanmark og de udpegede kuratorer om, at konkursboet skal levere ambulancetjeneste i de områder, Bios indtil nu har dækket. Redderne er sikret løn inden lønningsdag.

Da Skifteretten tidligere i dag erklærede Bios konkurs, blev kuratorerne Jan Bruun Jørgensen fra advokatfirmaet Anders Partners og Henrik Selchau Poulsen, Bruun & Hjejle, udpeget af retten til at varetage konkursboets interesser.

Onsdag aften er der blevet indgået en aftale mellem de to kuratorer og Region Syddanmark, som betyder, at konkursboet viderefører ambulancedriften i Sønderjylland, Sydvestjylland og på Fyn. Den videre drift skal ifølge aftalen betales af regionen.

Aftalen onsdag sikrer, at redderne fortsat vil modtage deres løn, og at patienterne i de berørte områder fortsat vil kunne ringe efter en ambulance.

Svarer på spørgsmål

Region Syddanmark har onsdag holdt møder med ledere og tillidsrepræsentanter i Bios, og torsdag og fredag bliver der holdt møder med alle medarbejdere.

- Vi har tænkt os at svare på alle de praktiske spørgsmål, de måtte have. Jeg er helt overbevist om, at når man har været igennem sådan en proces, som redderne har været igennem nu, og fortsat vil være nu her i den kommende tid, så vil der være masser af praktiske spørgsmål, der trænger sig på, siger Stephanie Lose.

Hun oplever dog, at mange af redderne er positive omkring at skulle arbejde for regionen.

- Jeg har fået rigtig, rigtig mange henvendelser fra redderne i Bios her over de seneste to-tre-dage, fra hele stationer af gangen og fra enkelte reddere, som alle er enormt positive og siger, at det her glæder de sig til at være en del af, men også, at de glæder sig til at få ro og stabilitet igen, siger Stephanie Lose.

Håber nogle vil komme tilbage

Samtidig har hun fået flere henvendelser fra reddere, der ellers havde forladt regionen.

- Jeg håber og tror, at der er nogle, der har lyst til at komme og være med ombord i den regionale ambulancetjeneste, lyder det.

Hvornår regionen vil kunne overtage ambulancedriften, er endnu ikke til at lægge fast. Men det er højst sandsynligt et spørgsmål om uger.

- Det er for tidligt at sige, for det kommer an på, hvor meget der skal dannes overblik over, men vi taler ikke om måneder, vi taler om uger. Jeg håber på, at vi ved udgangen af august vil være meget tæt på, siger regionsrådsformanden.

Aftale om ambulancedrift klar: Bios-reddere er sikret deres løn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce