Aftale om Jellingstenene og Wilders


Aftale om Jellingstenene og Wilders

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En strid mellem Dansk Folkeparti og Liberal Alliance om Geert Wilders og penge til Jellingstenene ser ud til at være løst. LA fastholder modstand mod Wilders.

Den hollandske islamkritiker Gert Wilders, Jellingstenene og Fregatten Jylland har normalt ikke meget med hinanden at gøre.

Men striden om hollænderens mulige deltagelse i en kommende konference om antiradikalisering i Danmark fik i sidste uge Liberal Alliance til at blokere for, at en 150 millioner kroner stor pulje fra finansloven til de historiske monumenter kom til udbetaling. Finanslovparterne er dog nu, ifølge Ritzaus oplysninger, nået frem til en aftale.

- Nu er vi blevet enige om at udmønte pakken og så tage det om konferencen senere, siger Thulesen Dahl til Ritzau.

Anders Samuelsen fra Liberal Alliance nægtede at lade kulturpakken gå igennem, før han havde sikkerhed for, at Wilders ikke skulle deltage i konferencen. Og det mener Samuelsen nu, at han har.

Ifølge ham er regeringen, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance enige om, at konferencens hovedtema er antiradikalisering, og at aftaleparterne skal være enige om programmet. Med den formulering i ryggen vil Samuelsen fastholde, at Wilders ikke skal deltage.

- Jeg kommer aldrig til at sanktionere, at han kommer med. Han har ikke forstand på det, der er emnet, siger Anders Samuelsen til Ritzau.

Anders Samuelsen er glad for, at pengene nu kan frigives, men for ham er det vigtigste konferencen.

- Der er enighed om, at det er en antiradikaliseringskonference og ikke en ytringsfrihedskonference. Og vi har fået bekræftet, at der skal være enighed om programmet mellem regeringen, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, siger han og henviser videre til, at statsminister Lars Løkke Rasmussen på sit pressemøde tirsdag sagde, at Wilders ikke "er det mest oplagte bud på at byde ind på den dagsorden".

Kulturpuljen var et af Dansk Folkepartis slagnumre under finanslovforhandlingerne i efteråret og rummer ud over penge til Jellingstenene og Fregatten Jylland også penge til Arbejdermuseet, Frederiksborg Slot, Dansk-Jødisk Museum, landbrugsmuseet Gl. Estrup, Ribe Domkirke og en række nationale monumenter.

- Det er vigtigt for os, fordi det blandt andet vedrører tilskud til at restaurere Fregatten Jylland og Arbejdermuseets tag. En del af de her institutioner står med helt uopsættelige restaureringsarbejder. Og hvis det her ikke kom på plads, kunne de risikere at skulle fyre folk, siger Kristian Thulesen Dahl.

Aftale om Jellingstenene og Wilders

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce