Kim Larsen fik i december konstateret kræft i prostata.

Kim Larsen & Kjukken har aflyst de kommende koncerter i januar, februar og marts.

Det skyldes ifølge hans impresario Jørn Jeppesen, at den fynske sanger er ramt af kræft.

Kim Larsen fik i december konstateret kræft i prostata. Han er i behandlinger, men har ikke kræfter til vinterkoncerterne.

- Jeg undskylder mange gange overfor både publikum og arrangører. Jeg er ved at blive en gammel nar, og meget imod min vilje har jeg måttet indse, at jeg har brug for ekstra tid til at komme i spilleform igen. Men jeg regner bestemt med at være klar til sommer, siger Kim Larsen på bandets Facebook-profil.

Prostatakræft rammer mange mænd

Prostatakræft rammer omkring 4365 mænd hvert år. Den ses typisk hos ældre mænd.

Forstørrelse af prostata er ikke kræft. Dog kan kræft i prostata give de samme symptomer. Hvis symptomerne udvikler sig over kortere tid, og særligt hvis de optræder i 40-50-årsalderen, kan de være tegn på kræft i prostata.

Ifølge Kræftens Bekæmpelse bør man opsøge sin læge, hvis der er blod i urinen eller i sæden. Hvis der er aftagende eller manglende sædmængde, blærebetændelse, vedvarende smerter og rejsningsbesvær.

Man bør også tale med sin læge, hvis man oplever slap stråle og hyppig vandladning om natten, besvær med at komme i gang med at tisse og ukontrollerbar vandladningstrang. Det er dog almindeligt, at ældre mænd oplever det.

Mange mænd med kræft i prostata får aldrig symptomer på sygdommen. Sygdommen vil ofte udvikle sig langsomt. Hos mellem 30-50 procent af de mænd, der får konstateret prostatakræft, er sygdommen ikke livstruende.

Mange lever med en lille kræftknude, uden at den bliver opdaget. Det kan tage flere årtier, før kræftknuden vokser eller spreder sig.

Kilde: Kræftens Bekæmpelse

Kort før jul blev den folkekære sanger indlagt på hospitalet. Dengang var forklaringen, at der var opstået komplikationer i forbindelse med omlægning til ny medicin.

Billetter refunderes

Vinterturnéen bestod af 24 udsolgte koncerter med start 11. januar på Amager og afslutning 3. marts i Greve - heriblandt to koncerter i Odeon i Odense.

Billetter til vinterturnéen refunderes, hvor de er købt. Er de købt på nettet, vil pengene typisk blive refunderet automatisk. Ved spørgsmål om billetter skal man kontakte det lokale koncertsted.

Ifølge Jørn Jeppesen forventer Kim Larsen & Kjukken at gennemføre sommerturnéen, der begynder 28. juni på Den Grønne ved Nyborg Slot.

Den bringer ham også til Den Fynske Landsby 16. og 17. august - to koncerter, som allerede er udsolgt.

  • Skovrider_Henrik_(2015)_016

    Af:

    Jeg er journalist og jourhavende på Fyens.dk.

Mere om emnet

Se alle
Kim Larsens søn: Han vender helt sikkert stærkt tilbage

Kim Larsens søn: Han vender helt sikkert stærkt tilbage

1
Fans bakker Kim Larsen op i stor stil

Fans bakker Kim Larsen op i stor stil

2
Kim Larsens sygdom: Rammer tre ud af fire - men kun få bliver syge

Kim Larsens sygdom: Rammer tre ud af fire - men kun få bliver syge