Afklaret Sander takker af efter otte år

Charlotte Sahl-Madsen gav Helge Sander Benny Andersens samlede digte. Fra ham fik hun til gengæld videnskabsministeriet, da den store regeringsrokade fandt sted tirsdag.
Foto: Tariq Mikkel Khan/POLFOTO

Afklaret Sander takker af efter otte år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rimeligt nok, lød reaktionen fra Helge Sander på at blive udskiftet som minister. Ny minister glæder sig over det "bedste ministerium".

Det var en afklaret Helge Sander (V), der tirsdag takkede af som videnskabsminister efter mere end otte år i stolen.

- Jeg har det ganske udmærket med det. Hvis man har siddet i otte år og ikke har fået brugt sin kræfter og idéer, så har man ikke gjort arbejdet ordentligt, siger Helge Sander, der ikke mener at efterlade sig "manglende flueben" ud for uløste opgaver.

- Det er korrekt, at jeg ikke har været så synlig som minister. Men det skyldes også, at der ikke har været mange konflikter på området, siger den afgående minister.

I sin overdragelsestale roste Helge Sander ministeriets ansatte, som havde gjort det spændende arbejde let.

- Du er så heldig, at du har fået det bedste og mest spændende ministerium, lød vurderingen fra Sander - og det blev mødt med et "helt enig" fra Charlotte Sahl-Madsen (K), der afløser Helge Sander.

Ud over at glæde sig over de mange gode år i ministeriet var Helge Sander også glad og tilfreds over, at ministeriet er kommet helskindet gennem regeringsændringen og ikke er blevet hverken reduceret eller "skamredet".

Charlotte Sahl-Madsen fik af Helge Sander overrakt en rubiks-terning at pusle med i ledige stunder. De to kunne ikke blive helt enige om, hvorvidt den nye minister - som Sander - har sin baggrund i Herning eller i Holstebro, hvilket hun selv hælder mest til.

- Som ægte vestjyde vil jeg afholde mig fra større programerklæringer, lød budskabet fra Charlotte Sahl-Madsen, der først vil sætte sig grundigt ind i sagerne.

Den nye minister har baggrund fra Lego og Danfoss, og har siden gymnasiet været på diverse kurser på amerikanske "business schools" i blandt andet strategi og ledelse.

Afklaret Sander takker af efter otte år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce