Afghanere er nu den næststørste gruppe af asylansøgere


Afghanere er nu den næststørste gruppe af asylansøgere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hver femte nye asylansøger kommer fra Afghanistan, og de udgør nu den næststørste gruppe efter syrerne.

70 procent af de seneste dages asylansøgere er fra Syrien, Afghanistan og Irak.

Fra søndag middag til torsdag morgen er 480 asylansøgere blevet registreret af politiet. Af dem er 166 syrere, 95 er afghanere og 81 er irakere. Det viser tal fra Udlændingestyrelsen.

Tallene er kun et øjebliksbillede af, hvordan situationen ser ud, mener pressekonsulent i Udlændingestyrelsen Nils Bak.

Politiet når nemlig ikke at registrere nationaliteterne i det tempo, asylansøgerne kommer ind, og har derfor kun nået 480 af ansøgerne.

Derimod har Røde Kors optalt, at det præcise antal asylansøgere torsdag morgen var på 668.

- Røde Kors registrerer asylansøgerne så snart, de kommer til Sandholm, men det er kun en optælling. Politiets registreringer tager længere tid, fordi de skal samle flere informationer, siger Nils Bak.

Selvom Udlændingestyrelsen understreger, at tallene kun giver et fingerpeg, så fortæller Røde Kors' asylchef, Anne La Cour, at hun godt kan genkende billedet.

- Vi oplever for tiden rigtig mange unge, afghanske drenge, der kommer hertil alene. Det er overraskende, for det har vi egentligt ikke set så meget tidligere, siger Anne La Cour.

Derudover understreger Nils Bak, at tallene ikke er en direkte afspejling af den flygtningestrøm, der siden søndag har fået meget opmærksomhed.

De asylansøgere der er registreret i perioden fra søndag til torsdag kan nemlig være ankommet tidligere, eller være kommet af andre veje end fra Rødby og Padborg.

- Vi kan ikke sige, om disse flygtninge kommer fra eksempelvis Rødby. Vi ved bare, at de er dukket op i Sandholm i perioden fra søndag til torsdag, siger Nils Bak.

Selvom Udlændingestyrelsen ikke vil drage en direkte kobling mellem ansøgertallet og flygtningestrømmen fra Syddanmark, mener Nils Bak alligevel at det viser et øget pres på Sandholmlejren. Men det er måske ved at ændre sig igen.

- Røde Kors' nyeste tal viser, at der fredag morgen var 728 asylansøgere. Det betyder, at der fra torsdag til fredag kun er ankommet 60 nye ansøgere, hvor der fra søndag til torsdag har været en tilstrømning 170 om dagen i snit, siger Nils Bak.

Afghanere er nu den næststørste gruppe af asylansøgere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce