Afghanere brød dansk fangeaftale


Afghanere brød dansk fangeaftale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De afghanske myndigheder har ikke "fuldt ud" levet op til aftalen om tilsyn med fanger, som blev indgået med Danmark i 2005. Forsvarsministeren vil indskærpe.

To civile afghanske mænd har det ifølge forsvaret godt, efter at danske soldater 5. juni i år afleverede dem til et fængsel styret af det afghanske sikkerhedspoliti. Men de afghanske myndigheder har ikke fuldt ud levet op til aftalen om at orientere Danmark om de to fangers skæbne.

Det fastslår forsvarsminister Søren Gade (V) i et svar til Folketingets forsvarsudvalg.

Danmark er ikke blevet informeret om, at de to fanger er blevet retsforfulgt og idømt fem års fængsel. De afghanske myndigheder har heller ikke fortalt de danske styrker, at man flyttede fangerne fra varetægtsfængsling til afsoning i et lokalt fængsel, efter at de var dømt. Derfor gik danskerne i første omgang forgæves, da man ville besøgene de to mænd i slutningen af august.

- Fra dansk side vil man over for de afghanske myndigheder fremhæve, at denne del af aftalen naturligvis skal opfyldes fuldt ud, skriver Søren Gade til Forsvarsudvalget.

Ifølge Forsvarskommandoen har afghanerne dog levet op til den vigtigste del af aftalen - nemlig at give uhindret adgang til at tilse fangerne. Tre tilsyn har vist, at mændene ikke lidt overlast.

Afghanere brød dansk fangeaftale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce