Affaldsplan: Dansk Byggeri savner kontante incitamenter


Affaldsplan: Dansk Byggeri savner kontante incitamenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der bør være en gulerod for virksomheder, som sender mindre affald til forbrænding, mener Dansk Byggeri.

Overordnet er den meget velkommen.

Men regeringens ny ressourcestrategi bør få følgeskab af kontante incitamenter, som skal gøre det attraktivt for virksomhederne at fokusere på genanvendelse af affald, mener Dansk Byggeri.

Målet med ressourcestrategien er, at der fremover ryger mindre affald til forbrænding, så man bedre udnytter og genanvender klodens begrænsede råstoffer og dermed forhindrer voldsomt stigende råvarepriser.

Ifølge Dansk Byggeri har planen været længe ventet.

- Vi bliver nødt til pointere, at en større grad af sortering og genanvendelse i byggebranchen ikke kommer af, at man lancerer en ny strategi, men at der ligger nogle kontante incitamenter for blandt andre byggebranchen til at sortere mere, siger miljøkonsulent Simon Stig-Gylling fra Dansk Byggeri.

Bygge- og anlægsbranchen producerer omkring 30 procent af alt affald i Danmark. Og ifølge Dansk Byggeri er 90-95 procent af byggebranchens affald i princippet genanvendeligt.

Men selskaberne skal selv kunne se fidusen i at få mere ud af affaldet.

- Hvis meget bygge- og anlægsaffald ikke skal ende i pseudo-genanvendelse i støjvolde og lignende, så er den helt store udfordring at levere tilstrækkelige kontante incitamenter til, at reel genanvendelse bliver en realitet, konstaterer Simon Stig-Gylling.

Cirka 54 procent af det danske affald bliver i dag brændt. Det er mere end dobbelt så meget som EU-gennemsnittet.

Ifølge regeringens plan er det op til kommunerne, hvordan de fører strategien ud i livet. Der er altså ingen krav til den enkelte kommune, som selv skal finde frem til, hvordan man bidrager til de overordnede nationale mål.

Affaldsplan: Dansk Byggeri savner kontante incitamenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce