• Advokatfirmaet Kromann Reumerts baserede ikke nogen vurderinger eller konklusioner i en omstridt rapport om Carl Holst på baggrund af det interview, advokaterne lavede med næstformand Poul-Erik Svendsen (S).
  • - Han ville have os til at kigge på noget andet, siger partner Jens Lund Mosbek til Fyens.dk.

Navnet Kromann Reumert er igen kommet i fokus, efter at Radio24syv fredag har fortalt, at næstformand for Region Syddanmark Poul-Erik Svendsen blev interviewet i forbindelse med den rapport om tidligere regionsrådsformand Carl Holst (V), som Fyens.dk tidligere har kunnet fortælle indeholdte flere fejl og kostede regionen 1,3 millioner skattekroner.

Poul-Erik Svendsen har over for Fyens.dk bekræftet, at han selv tog kontakt til advokatfirmaet i forbindelse med undersøgelsen. Ifølge ham var hans intention dog ikke at komme med yderligere anklager mod Holst, men at få advokaterne til at brede undersøgelsen ud, så den også medtog den betændte konflikt mellem de to topdirektører Jens Elkjær og Mikkel Hemmingsen og dennes påvirkning af kulturen i Regionshuset i Vejle.

Partner hos Kromann Reumert, Jens Lund Mosbek, ønsker ikke at stille op til et interview om sagen og interviewet med Poul-Erik Svendsen.

Han bekræfter dog, at Poul-Erik Svendsen henvendte sig til advokatfirmaet, ligesom han bekræfter Poul-Erik Svendsens udlægning af, at politikeren ikke brugte interviewet til at tilsværte Carl Holst, men i stedet ville have advokatfirmaet til at gå mere ind i direktørkrigen.

- Han ville have, at vi kiggede mere på den historiske konflikt mellem direktørerne, der havde været, men vi mente, at det faldt uden for vores kommissorium, og vi brugte derfor ikke interviewet med Poul-Erik Svendsen i rapporten, siger Jens Lund Mosbek, der derudover understreger, at rapporten blev udarbejdet på basis af skriftlige informationer og ud fra interview med nuværende og tidligere medarbejdere, som det også fremgår af rapporten.

Det er ikke mange dage siden, at Advokatnævnet afviste den klage mod firmaet, som Carl Holsts advokat Karoly Neméth havde indgivet. Og hos Kromann Reumert er man ved at være trætte af angrebene.

- Vi ser dette som endnu et fuldstændigt grundløst forsøg på at miskreditere rapporten, siger Jens Lund Mosbek.

  • Nyeng_Jonas_Ancher_(2015)_008

    Af:

    Når jeg er på arbejde, skriver jeg både langt og kort om menneskers meninger og liv og om magtmisbrug og udfordringerne i det samfund, vi alle er en del af. Når jeg ikke er på arbejde, lever jeg mit liv i Strib på Vestfyn med min kone og vores to børn. Hvis du har en historie, er du velkommen til at kontakte mig pr. mail eller telefon.

Mere om emnet

Se alle
7
Carl Holst: Svendsen flygter fra ansvaret

Carl Holst: Svendsen flygter fra ansvaret

2
Holst-undersøgelse under beskydning igen: Næstformand ville sætte fokus på direktørkrig

Holst-undersøgelse under beskydning igen: Næstformand ville sætte fokus på direktørkrig

12
Omdiskuteret advokat-rapport: Politisk modstander interviewet om Carl Holst

Omdiskuteret advokat-rapport: Politisk modstander interviewet om Carl Holst