Advokat om 19-årig: Går ud fra at fængslet har kontrol


Advokat om 19-årig: Går ud fra at fængslet har kontrol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En mand, der er fængslet i forbindelse med attentaterne i København, har angiveligt været aktiv på nettet.

Den yngste af de sigtede i sagen om drabene ved Krudttønden og synagogen i København i februar sidste år har angiveligt flere gange været aktiv på nettet.

Fra det arresthus, hvor han sidder varetægtsfængslet, har han tilsyneladende været aktiv på Facebook og Instagram, har DR rapporteret.

Den unge mands forsvarer har fredag ikke kommentarer til oplysningerne.

- Når der er brev- og besøgskontrol, går jeg selvfølgelig ud fra, at min klient ikke kan være aktiv på Facebook, siger advokat Niels Chr. Strauss til Ritzau.

Ifølge DR's undersøgelse har der været en del aktivitet på den 19-åriges profil især i november og december - og typisk om natten.

Ifølge DR er det muligt, at andre har fået adgang til den unges kodeord, men en række af kommentarerne er personlige, ligesom der er kommunikation med en barndomsven fra Mellemøsten.

Hverken politiet eller Kriminalforsorgen har ifølge DR opdaget, at der var aktivitet på den 19-åriges profil på Facebook.

Imidlertid er det et kendt fænomen, at der smugles telefoner ind til indsatte i arresthuse.

Kriminalforsorgen foretager jævnligt ransagninger af celler, ligesom de hyppigt visiterer de indsatte i forsøget på at finde telefoner.

Overfor DR vil Kriminalforsorgen imidlertid ikke kommentere den konkrete sag med den 19-årige.

Han og fire andre sigtes for at have deltaget i de drab og drabsforsøg, som Omar el-Hussein udførte i februar sidste år.

Først dræbte han om eftermiddagen 14. februar filminstruktøren Finn Nørgaard, der deltog i et debatmøde i Krudttønden. Og nogle timer senere dræbte han vagten Dan Uzan ved synagogen. Desuden blev flere såret af hans skud.

Den 19-åriges rolle skal have bestået i, at han gav el-Hussein mindst en kniv og en skudsikker vest. Det er politiets begrundelse for at sigte ham for medvirken til drab og drabsforsøg.

Han og de øvrige har nægtet sig skyldige. At der kommer en tiltale og en straffesag, er der ingen tvivl om.

En nævningesag er berammet til at begynde midt i marts og skal vare i cirka 30 dage.

Advokat om 19-årig: Går ud fra at fængslet har kontrol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce