Advokat kan komme til at tale med sin klient


Advokat kan komme til at tale med sin klient

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet samarbejder med Kriminalforsorg og forsvarsadvokat om at komme i dialog med gidseltager på politigård

Den indsatte, som mandag tog en anden fange som gidsel i det særligt sikrede fængsel på Københavns Politigård, kan få en samtale med sin advokat.

Samtalen kommer imidlertid først til at finde sted, når der ikke er risiko for, at advokaten tages som gidsel nummer to.

- Københavns Politi har kontakt til advokaten, som må afvente en eventuel samtale med sin klient, indtil dette kan gennemføres på sikker og forsvarlig vis, skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Gidseltagningen skete kort før klokken 14 mandag eftermiddag, og politiet tilkaldte sin specialuddannede aktionsstyrke, hvis bredt sammensatte panel af trænede forhandlere indledte en dialog med gidseltageren om, hvordan situationen kan løses.

Det sker ifølge politiet i samarbejde med Kriminalforsorgen, der driver fængslet, og var hen under aften fortsat i gang.

Gidseltagerens forsvarsadvokat, Finn Walther Petersen, blev tilkaldt tidligt i forløbet, men gav over for pressen udtryk for, at han ikke kunne få lov til at komme i kontakt med sin klient inde på politigården.

Kort efter blev forsvareren imidlertid hentet og ført ind i på politigården, og politiets talsmand, James Keiwe, bekræftede over for Ritzau, at politiet er i dialog med advokaten.

Forinden havde advokaten over for pressen givet udtryk for frustration over, at politiet indtil da ikke havde ønsket at bruge hans kendskab til gidseltageren, der er en mand i 30'erne, gennem syv år.

Advokaten, der er bundet af tavshedspligt, oplyste, at hans klient har siddet over tre måneder i Politigårdens fængsel, og at han har talt med ham for tre uger siden, hvor han havde givet udtryk for nogle alvorlige personlige problemer.

Gidseltagningen fandt formentlig sted under en gårdtur på taget af politigårdens bygning. Den skete under trussel med noget, som politiet karakteriserer som et knivlignende våben.

Gidslet er en medfange i 20'erne.

Advokat kan komme til at tale med sin klient

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce