Advokat: Politikere bruger rockervilla til valgkampagne


Advokat: Politikere bruger rockervilla til valgkampagne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Advokat kalder det problematisk for retssamfundet, at politikere har et erklæret mål om at smide rockere ud.

Indtil for nylig var der ingen udsigter til, at Københavns Kommune ville komme de utrygge naboer til rockerklubben på Tudskærvej i Vanløse til undsætning.

Men de har nu modtaget politisk opbakning med Jakob Hougaard (S) og Jakob Næsager (K) i frontlinjen. Advokaten Michael Juul Eriksen, der er hyret af Bandidos, kritiserer de københavnske kommunalpolitikere for deres kovending.

Kommunalvalget er på trapperne, og han mener derfor, politikernes opbakning til naboerne er motiveret af en forstærket mulighed for at opnå flere af borgernes stemmer ved valget.

- Det virker jo en lille smule som om, at den her sag bliver brugt til at føre valgkamp. Man leder med lys og lygte efter nogle ting at belaste de her mennesker med, og der har man blandt andet fundet en gammel servitut fra 1918.

- Efter min opfattelse er det ikke et retssamfund værdigt, når man fra politisk side går ud og har et erklæret mål om at behandle visse typer af borgere mere negativt. Det, synes jeg, er problematisk, siger Michael Juul Eriksen.

Søndag havde de to politikere Jakob Hougaard og Jakob Næsager arrangeret et fakkeloptog i kvarteret, hvor flere hundrede var mødt op.

Og mandag var det et enstemmigt teknikudvalg i kommunen, der vedtog at gøre en indsats for at smide rockerne ud. Men nu, da Bandidos har bestilt juridisk bistand hos Michael Juul Eriksen, kan det meget vel blive en sag for det danske retssystem.

- Konkret skal jeg undersøge, om servitutten stadig er gyldigt, og jeg skal se nærmere på de lokale vedtægter for området, der blandt andet skulle gå på, at ejedommene kun skulle gå på familiebeboelse.

- Vi skal have tjekket, om det er korrekt, og i givet fald hvor mange andre ejendomme i kvarteret med erhverv på adressen, der kunne være berørte. Loven må jo gælde lige for alle, forklarer advokaten.

Socialdemokraten Jakob Haugaard vurderer dog i en pressemeddelelse tirsdag aften, at det ender med, at rockerne flytter uden kamp - og uden en retssag.

- København har en god sag, udtaler han.

Advokat: Politikere bruger rockervilla til valgkampagne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce