Advokat: En klar fejl at fængsle asyldreng


Advokat: En klar fejl at fængsle asyldreng

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Justitsminister Brian Mikkelsen (K) er blevet orienteret om Københavns Politis fejl i sagen om 16-årig asyldreng, der i første omgang blev fængslet.

Fængslingen af en 16-årig uledsaget flygtningedreng får nu et politisk efterspil. Drengens advokat har indberettet sagen til justitsminister Brian Mikkelsen.

- Det er en fejl overhovedet at fremstille ham i grundlovsforhør med krav om fængsling, siger advokat Elsebeth Rasmussen, der forgæves protesterede mod varetægtsfængsling af sen somaliske dreng i Dommervagten.

Dommeren i Københavns Byret gav i første omgang drengen 16 dages fængsel - men det blev kun til få timers indespærring.

Ud på eftermiddagen erkendte Københavns Politi nemlig fejlen. Politiet har nu sørget for, at drengen flyttes fra en lukket institution for unge kriminelle til et asylcenter.

Inden da appellerede advokat Elsebeth Rasmussen dommerens kendelse om fængsling til Østre Landsret og har også orienteret Justitsministeriet om sagen.

Det sidste skridt skyldes, at justitsminister Brian Mikkelsen (K) har lovet Folketinget, at uledsagede flygtningebørn ikke fremover skal fængsles for at bruge falsk pas.

Københavns Politi har hidtil ført en hårdere praksis end andre politikredse, når det gælder unge, der søger om asyl, og som har brugt et falsk pas.

Den somaliske dreng brugte en anden persons pas, og den lovovertrædelse giver som regel mellem 10 og 20 dages fængsel til voksne, fortæller Elsebeth Rasmussen.

Også derfor er dommerens fængslingskendelse med henvisning til retsplejeloven forkert. Loven siger, at der kun kan ske fængsling, hvis straffen ventes at blive mindst 30 dages fængsel.

Advokat: En klar fejl at fængsle asyldreng

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce