Advarsel fra energichef fejet af bordet


Advarsel fra energichef fejet af bordet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ELSAM: Brev til Anker Boye og protester mod salg af Elsam-aktiet blev ignoreret

Odenses borgmester, Anker Boye (S), blev advaret mod at sælge Elsam-aktierne for billigt allerede et halvt år før, Odense solgte aktierne for 1,3 milliarder kroner til Dong.

Det er en pris, der er 700 millioner kroner for lav ifølge Dong's og Elsams egne beregninger.

Advarslen kom i et brev, som bestyrelsesformand, rådmand Søren Møller fra Odense Energi, og direktøren for selskabet, Knud Steen Larsen, i foråret sendte til borgmesterkontoret.

- Vi bad kommunen udvise ansvarlighed ved at vente med at sælge aktierne til en eventuel børsnotering og til et tidspunkt, hvor man kunne opnå en reel værdisætning af aktierne, siger Knud Steen Larsen.

Værdien er højere

I brevet står blandt andet:

- Det er vor opfattelse, at værdien af aktierne er højere end, hvad der fremgår af dagspressen for de tre selskaber, der har besluttet sig for et salg. Det vil være ansvarligt at undgå, at der ved et eventuelt salg ikke sælges under den reelle værdi.

De tre selskaber, der omtales, er Ravdex, Energi Fyn og Trefor, der solgte til Dong for kurs 820, men med mulighed for at få reguleret opad, hvis Dong siden gav mere for Elsam-aktien.

Brevet fik dog ingen indflydelse på salgsplanerne, og heller ikke da formanden sammen med Villy Larsen stemte imod salget i Odense Energi, der formelt ejede 4,2 procent af kommunens aktier, var der gehør.

Direktøren påpegede på bestyrelsesmødet, at han ikke var enig og ikke kunne anbefale salget, fordi kursen efter hans mening ville blive højere, fremgår det af energiselskabets bestyrelsesprotokollat.

I forbindelse med vedtagelsen blev det i øvrigt drøftet, om der kunne gøres bestyrelsesansvar gældende i tilfælde af en retssag om tab på aktiesalget.

Som bekendt valgte såvel byrådsflertallet som et flertal af politikerne i Odense Energi at sælge til kurs 890.

Vedtagelsen af salget i Odense Energi skete på baggrund af et pålæg fra borgmesteren og flertallet i Odense Byråd.

Konsortiet og Odense Byråd har blandt andet støttet sit salg på baggrund af et notat fra revisionsfirmaet Deloitte, men i det notat skriver revisionsfirmaet, at vurderingen "ikke er en anbefaling til sælgerne, om hvorvidt de bør acceptere tilbudet".

Deloitte konkluderer dog: "På baggrund af og med forbehold for ovenstående vurderer vi, at det foreslåede vederlag på 890 kroner pr. aktie pr. dags dato er rimelig. "

Dong og Elsam er siden blevet enige om at værdisætte aktien til 1400 kroner - svarende til 700 millioner kroner under den pris Odense fik. Om det er den rigtige kurs, vil formentlig først blive afgjort, når det svenske selskab Vattenfall som bebudet byder på Elsam i denne uge, eller når Dong og Elsam børsnoteres som fælles selskab

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra borgmester Anker Boye.

Advarsel fra energichef fejet af bordet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce