Advarsel: Disse slankemidler er farlige

Foto: Colourbox

Advarsel: Disse slankemidler er farlige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To udenlandske slankeprodukter, som markedsføres på dansksprogede, udenlandske hjemmesider, er farlige. Fødevarestyrelsen opfordrer til, at man kasserer produkterne, hvis man har købt dem.

Slankeprodukterne Ketone Premium og Kolibri bør kasseres omgående, hvis man har købt dem. Så klar er advarslen fra Fødevarestyrelsen.

Problemet med de to slankemidler, som sælges fra udenlandske hjemmesider henvendt til danskere, er, at de indeholder stofferne synefrin og koffein.

Tilsammen udgør stofferne en så farlig kombination, at de kan forårsage hjerte-kar-problemer eller påvirke centralnervesystemet. Advarslen kommer på baggrund af en risikovurdering fra DTU, Fødevareinstituttet i Danmark.

Her sælges produkterne

Produkterne sælges fra hjemmesiderne ketonepremium.com/dk og www.shopvital.dk. Begge hjemmesider er på dansk og rettet mod danske forbrugere.

Og har man købt de pågældende produkter, bør de altså kasseres.
Det skyldes især planteingrediensen citrus aurantium, som er kilde til synefrin. De skadelige effekter i dette stof forstærkes, når indtagelsen kombineres med koffein, som produkterne også indeholder.

Fødevarestyrelsen har kontaktet de udenlandske myndigheder om hjemmesiderne og produkterne.

Gode råd fra Fødevarestyrelsen

  • Vær forsigtig ved køb på nettet

  • Søg grundige oplysninger om kosttilskud, hvis de kun sælges på internettet og ikke i almindelige butikker.

  • Vær især varsom ved køb af kosttilskud på udenlandske hjemmesider, idet de ikke er underlagt danske myndigheders kontrol.

  • På Fødevarestyrelsens hjemmeside altomkost.dk kan man finde en oversigt over kosttilskud, der er omfattet af styrelsens stikprøvekontrol.

Advarsel: Disse slankemidler er farlige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce