Absurd at udelukke SF, mener S


Absurd at udelukke SF, mener S

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er absurd på forhånd at udelukke SF fra forhandlingerne om et forsvarsforlig, mener S-ordfører Morten Bødskov. Der er dog ingen musketer-ed mellem S og SF.

Borgerlige politikeres ord om, at SF ikke kommer med i et kommende forsvarsforlig modtages med hovedrysten hos næstformand i den socialdemokratiske gruppe, Morten Bødskov.

De partier, som har en vilje til at bakke op om et effektivt forsvar, skal deltage i forhandlingerne, mener han.

- Og mig bekendt er der ikke nogen af de partier, som nu er omkring bordet, der har sagt andet. Det er helt absurd, at man nu på forhånd begynder at udelukke nogen frem for andre, siger han til Ritzau.

Han er fortørnet over, at borgerlige ordførere forud for forhandlingerne, der begynder i dag, siger, at SF ikke skal gøre sig nogen forhåbninger om at komme med i en aftale om forsvaret.

Tværtom mener Bødskov, at regeringen skulle gribe muligheden for historisk bred opbakning til forsvaret.

- Forsvarsministeren kan gå over i historien som den forsvarsminister, der har sikret det bredeste flertal bag forsvaret. Den mulighed ville jeg se, hvis jeg var ham. Danmarks forsvar bliver sat på nogle meget store prøver i de her år, siger Bødskov.

Socialdemokraterne er dog ikke parat til at lænke sig fast til SF nu, på samme måde som S gjorde forud for efterårets skatteforhandlinger, hvor de to partier lancerede fælles udspil og erklærede, at de ville "komme sammen og gå sammen". I forsvarsforhandlingerne har de ikke aftalt nogen musketer-ed.

- Nej, det har vi ikke. Socialdemokraterne går til forhandlinger på det, som er vores grundlag, siger Bødskov.

Absurd at udelukke SF, mener S

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce