Absalon er afsejlet mod Aden Bugten


Absalon er afsejlet mod Aden Bugten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med Flådestation Frederikshavn indhyllet i sne sejlede kommandoskibet Absalon tirsdag eftermiddag af sted med kurs mod Aden Bugten.

Blæsten susede om ørene, og sneen faldt tungt fra himmelen, da Absalon tirsdag eftermiddag hev trosserne hjem og sejlede fra Flådestation Frederikshavn med kurs mod Aden Bugten, oplyser Søværnets Operative Kommando.

I det kommende halve år skal Absalon være kommandoskib for Nato's stående maritime styrke, SNMG1.

Snestormen gjorde, at afskeden med Absalon måtte ændres. Der var planlagt parade, og flere gæster var inviteret, men snestormen i Nordjylland lukkede lufthavnen i Aalborg og vejene til Frederikshavn. Derfor kunne blandt andre forsvarschef Knud Bartels ikke nå frem. Absalon fik dog et par ord med på vejen af Chef for Søværnets Operative Kommando, kontreadmiral Nils Wang.

Kommandoen for SNMG1 overdrages til Danmark den 25. januar for et år frem. Det er første gang, at Danmark skal stå i spidsen for Nato-styrken. Absalon afløses af søsterskibet Esbern Snare i 2. halvår af 2010. Om bord på kommandoskibet vil foruden besætningen være en dansk ledet international kommandostab.

Absalon og SNMG1 skal deltage i anti-piratoperationer ved Afrikas Horn fra januar til slutningen af marts og igen i perioden august til december. Denne gang med Esbern Snare som kommandoskib.

Absalon stod for godt et år siden i spidsen for piratjagten i den internationale koalitionsstyrke Task Force 150 i samme område.

Absalon er afsejlet mod Aden Bugten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce