Abild: Bonnesen skal holde sig væk


Abild: Bonnesen skal holde sig væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

STRUKTUR-SLAGSMÅL: Hovedaktørerne i Det Fynske Venstres fløjkrig fortsætter striden

Striden i Det Fynske Venstre trappes op. Carsten Abild går nu til modangreb på sin hovedmodstander, Erling Bonnesen.

- Et folketingsmedlem skal ikke blande sig i, hvem der duer eller ikke duer som kandidat til en demokratisk forsamling. En sådan begyndende topstyring kan ødelægge debatten og de værdier, som Venstre står for, siger Abild.

Udfaldet fra den erfarne amtspolitiker kommer efter at Erling Bonnesen, folketingsmedlem, valgt i Middelfartkredsen, sammen med sin kredsformand, Jan Løvendahl, i Stiftstidende i går bebudede, at de forud for regionsvalget i november vil søge efter kandidater, der helhjertet støtter den nye Region Syddanmark (Fyn og Sydjylland).

De er utilfredse med, at Venstres amtsrådsgruppe enten, som bl.a. Abild, er modstandere af regionen, eller i bedste fald lunkne. Det blev senest understreget på mandagens amtsrådsmøde, hvor Venstre stort set ikke tog til genmæle over for venstrefløjens sønderlemmende kritik af strukturreformen.

Men Abild understreger, at man som skeptiker sagtens kan arbejde i regionens interesse, når beslutningen først er truffet.

- Man betvivler vores vilje til at arbejde med noget nyt, der er vedtaget, og det er skræmmende, siger Abild.

Erling Bonnesen afviser kritikken fra "bevaringsfløjen"s uofficielle anfører.

- Når jeg reagerer offentligt, så er det fordi reformen af Abild og andre i medierne gang på gang beskrives som noget ondt. Det billede af Venstres holdning skal gendrives. Mit mål er, at Venstre på Fyn helt og fuldt støtter den kommende region, siger Erling Bonnesen.

Jagten på regionsvenlige kandidater er ikke et forsøg på at presse nogen ud, understreger Bonnesen.

- Enhver kan søge opstilling, men jeg går efter, at Venstre på Fyn skal tegnes på en anden måde. Carsten og jeg er politisk uenige. Jeg kan støtte hans arbejde for landsbyerne, men modsat Carsten tror jeg ikke, at den nye struktur vil true de små landsbysamfund, siger Bonnesen - frontfigur i "reformfløjen".

Abild: Bonnesen skal holde sig væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce