Muslim og samfundsdebattør Alaa Abdol-Hamid afviste under en debat torsdag aften, at koranskoler per definition er noget skidt.

Den seneste tids dokumantarserie "Moskéerne bag sløret" på TV2, der rettede et kritisk lys på imamer i Danmark, dannede baggrund for en debat på Fyens Stiftstidende torsdag aften.

Et af spørgsmålene var blandt andet, om koranskoler gør noget godt for integrationen i Danmark.

Til kommentaren fra aftenens moderator om at "koranskoler, det er noget skidt, eller hvad?", lød svarer fra Alaa Abdol-Hamid:

- Nej, det behøver det ikke at være.

Se hele hendes svar, hvor hun uddyber argumentet i tv-klippet øverst i artiklen.

TV2's dokumentarserie viste blandt andet, hvordan en imam opfordrede til socialt bedrageri, og en anden sagde til TV2's muldvarp, at hun skulle acceptere at have sex mod sin vilje, og at manden gifter sig med en kone mere.

Serien har skabt voldsom debat blandt politikerne. Svaret fra imamerne har været at tage afstand fra TV2's udsendelser og udtale, at de har skadet integrationen.

Spørgsmålet, der bliver stillet torsdag aften i Café Stiften, er: hvordan kommer vi videre.

Blandt debattørerne torsdag aften var blandt andre, udover Alaa Abdol Hamid, Alex Ahrendtsen, folketingsmedlem (DF), Peter Rahbæk Juel, borgmesterkandidat i Odense (S) samt lektorer på SDU Helle Lykke Nielsen og Mehmet Necef.

Se andre uddrag af debatten i tv-klippene her nedenunder.