Aamund kan vælte 2020-plan


Aamund kan vælte 2020-plan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tiden arbejder mod tre af regeringens lovforslag i forbindelse med 2020-planen. Flertallet forsvinder, når Malou Aamund forladet Folketinget 5. juni.

Selv om regeringen har sat punktum for forhandlingerne om 2020-planen, er det langtfra sikkert, at alle lovforslagene kan vedtages.

Regeringen, Dansk Folkeparti og løsgængeren Pia Christmas-Møller råder nemlig kun over de nødvendige 90 mandater frem til grundlovsdag, den 5. juni.

Den dag stopper det tidligere medlem af Liberal Alliance og nuværende medlem af Venstre Malou Aamund, og hendes mandat tilfalder derefter hendes oprindelige parti. Summa summarum: Efter den dato mangler der et mandat.

Og det er et problem, da tre af lovforslagene først kan nå at blive behandlet efter netop den 5. juni.

Det er lovforslagene om strengere straffe for hjemmerøveri, skærpede udvisningsregler samt forslaget om at belønne kommunerne for hver indvandrer de får til at rejse hjem igen.

Kristendemokraternes Per Ørum Jørgensen har ellers været med til at indgå alle tre aftaler.

Men efter at han ikke kom igennem med sit ønske om at styrke sygehusene i Udkantsdanmark, erklærer han nu, at han vil forholde sig til forslagene, som de bliver lagt frem i Folketinget.

De to andre oplagte alternativer, Liberal Alliance og Fokus, kritiserer begge særligt forslaget om at stikke kommunerne 25.000 kroner, for hver indvandrer de får til at rejse hjem.

Fokus' formand, Christian H. Hansen, kalder det "næsten uartigt", og Liberal Alliances politiske ordfører, Simon Emil Ammitzbøll, mener, det er spild af penge.

- Vi vælter ikke en borgerlig regering, men det er regeringens opgave at sikre, at der er 90 mandater bag dens politik. Regeringen skal ikke tro, at Liberal Alliance er en automat, hvor man kan trække stemmer for sine forslag, siger Simon Emil Ammitzbøll.

Socialdemokraterne og SF har hidtil været positive over for de tre forslag, men Enhedslisten opfordrer dem nu til at udnytte muligheden for at tvinge regeringen til at udskrive et folketingsvalg.

Aamund kan vælte 2020-plan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce