Aalborg Universitet censurerer debatplakat


Aalborg Universitet censurerer debatplakat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Universitet censurerer plakat til debatarrangement om ytringsfrihedens grænser. Det sker af hensyn til muslimers følelser, men også af frygt, lyder det.

Muhammedtegninger bliver pillet af en debatplakat i Aalborg. Tegneren Kurt Westergaards karikatur af Muhammed med en bombe i turbanen skulle have været trykt på en plakat som optakt til en duel om ytringsfriheden mellem formanden for Trykkefrihedsselskabet, Lars Hedegaard, og imam Abdul Wahid Pedersen på onsdag.

Aalborg Universitets trykkeri, som skal trykke plakaten, har valgt at trække en grænse og fjerne den omdiskuterede tegning. Det sker af frygt for repressalier fra militante muslimer, skriver hjemmesiden Sappho.dk.

Bag arrangementet står Frit Forum i Aalborg.

Også en tegning af den hollandske politiker Geert Wilders, der på tilsvarende vis har en bombe i sin karakteristiske blonde manke, er fjernet fra den oprindelige plakat.

Det sker ifølge universitetsdirektør Peter Plenge dels af hensyn til muslimers religiøse følelser, som universitetet ikke ønsker at krænke, dels af frygt for repressalier.

- Jeg vil ikke påføre trykkeriets medarbejdere risiko for ulemper ved, at universitetet lægger trykkemaskiner til at trykke plakaten. Da tegningen er kontroversiel, tager jeg hensyn til en risiko i omverdenen og forholder mig til den risiko, medarbejderne i min forvaltning kunne påføres. Derfor bliver der trykt en plakat med et mere neutralt budskab, siger Peter Plenge til Sappho.dk.

Senest vakte det opmærksomhed, da auktionshuset Lauritz.com afviste at sætte en akvarel fra Kurt Westergaards hånd under hammeren i forbindelse med indsamlingen til fordel for ofrene for jordskælvet på Haiti.

Aalborg Universitet censurerer debatplakat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce