Flertalsstyre i de store byer vil gavne det lokale demokrati og gøre det mere tydeligt, hvem der har ansvaret for beslutninger, siger Århus-borgmester.
Den socialdemokratiske borgmester i Århus, Nicolai Wammen, ser frem til et flertalsstyre i de store byer, som regeringen har varslet.

Det vil formentlig betyde, at vinderen af et valg sammen med sine støttepartier efterfølgende kan besætte samtlige borgmester- eller rådmandsposter.

- Det er jeg meget tilfreds med. Det giver en klarere opgavefordeling og vil styrke det lokale demokrati. Borgerne vil kunne se, hvem der har ansvaret og hvem, der har truffet beslutningerne, og vi undgår mudrede magtforhold i kommunerne, siger Nicolai Wammen.

Han tror, et flertalsstyre vil betyde en skarpere politisk linje i de beslutninger, der tages i en kommune, men han understreger samtidig, at et bredt samarbejde fortsat i høj grad skal præge det kommunale arbejde og vil præge hans arbejde.

- Men det vil blive langt lettere at føre en konsekvent politik, hvor det flertal, der er valgt af borgerne i kommunen, kan lægge linjen. Så vil en opposition kunne støtte den eller samarbejde, men i lighed med Folketinget vil man vide, om det er den ene eller anden side, der har ansvaret, og det vil man så kunne forholde sig til ved det efterfølgende valg, siger Nicolai Wammen.

Mere om emnet

Se alle
Anker Boye: Mindretallet skal også tages med på råd

Anker Boye: Mindretallet skal også tages med på råd

Jegind: - Ja tak til flertalsstyre

Jegind: - Ja tak til flertalsstyre

Skovsby: Odense skal ikke tvinges

Skovsby: Odense skal ikke tvinges