Århus fik sit kys


Århus fik sit kys

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HYLDET:Tusinder af mennesker tog imod kronprinsparret, da de i går indledte fire dages besøg i Jylland og på Fyn
Det nygifte kronprinspar blev i går hyldet i Århus af tusinder af mennesker.

De stod tæt med blomster og danske og australske flag, da kronprins Frederik og kronprinsesse Mary kørte i åben karet gennem Århus, så det lignede en gentagelse af brylluppet i København i maj.

Undervejs var der musikalske indslag fra Oddergarden, korene Korinord og KAJAK, solister fra Den Jyske Opera, jagthornsblæserne Aros, Hjemmeværnets Musikkorps og gruppen Dedgeridoo, som blæste på lange trærør som australske aboriginere.

Under et besøg på rådhuset i Århus blev parret flere gange kaldt frem på den blomsterklædte balkon.

Til sidst gav de efter for mængdens taktfaste krav om et kys. Det gav en genlyd af begejstring så voldsom, at den overdøvede helikopteren ovenover, som angiveligt svævede med et af de 70 tv-kameraer, der holdt øje med begivenhederne.

Storskærme overalt

Tilskuerne, som også selv var deltagere i det hele, kunne følge med transmissionen på storskærme flere steder i byen.

En af skærmene stod i musikhusets park. Frederik og Mary gik hertil til fods fra rådhuset over en afspærret Frederiks Allé for at høre begyndelsen af en lang koncert, som blev indledt af færøske Teitur og Poul Krebs.

I den tilstødende rådhuspark var der australsk barbecue.

- Det er ligesom en festival, sagde en af tilhørerne på græsset, lærer Merete Pihl Jacobsen, Århus.

Hun havde taget sin veninde fra Holstebro, pædagog Elisabeth Agger, med ud for at se kronprinsparret.

De var også med, da parret ankom med "Dannebrog" om formiddagen og ville nok også se med, når skibet om aftenen under fyrværkeri skulle sejle videre mod Aalborg for i morgen at komme til Odense og torsdag til Sønderborg.

Før frokosten i Den Gamle By blev Frederik og Mary vist rundt mellem museumshusene.

Højlydt beundring

Undervejs havde Kronprinsessen svært ved at vælge, om hun skulle lytte på rundviseren eller på en lille pige, som meget gerne ville tale med hende - til sikkerhedsfolkenes bekymrede blikke.

Tilskuere og turister i de snævre brostensgader i Den Gamle By beundrede højlydt deres omgående digitale billeder, som de kunne tage på få meters afstand af Kronprinsessen i en cerise-farvet kjole med tilhørende frakke og en sort hat med bred skygge og Kronprinsen i søofficersuniform med kasket.

Århus fik sit kys

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce